Волинь: за ці три місяці області вдалося зробити значний крок у напрямку енергозаміщення

Волинь: за ці три місяці області вдалося зробити значний крок у напрямку енергозаміщення

23.10.14 11:49 0 916
21 жовтня, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик перебував з робочою поїздкою у Нововолинську, Володимирі-Волинському та Ковелі.

Зокрема, в шахтарському місті він зустрівся з трудовим колективом ДП «Волиньвугілля» та передпускової шахти №10, ознайомився з роботою ТОВ «Кроноспан», ТОВ «Гербор-холдинг» та ТзОВ "БРВ-Україна".

У ході зустрічі з шахтарями, крім розвитку вугільної галузі, обговорили пріоритетні питання в енергетичному секторі Волині та соціально-економічний стан області.

Голова облдержадміністрації зауважив, що за ці три місяці область зробила значний крок у напрямку енергозаміщення. Переведено низку котелень з газу на тверде види палива. Вкладено значні інвестиції, зокрема, держава ж, області на ці заходи також виділила 12 млн грн, які розподілено в районах.

«Волинь має значні запаси вугілля, торфу, і не тільки. Тому, ми повинні наступного року зробити все можливе, аби по мінімуму використовувати природній газ. Зокрема, котельні шкіл і дитсадків, як я вже озвучував, мають усі перейти на тверді види палива. А запуск шахти №10 і втілення інвестиційного проекту з розвитку торфодобувної галузі є тими кроками, які дозволять нам втілити задумане», - зауважив Володимир Гунчик.

До слова, цьогоріч передбачається реконструкція 10 котелень закладів бюджетної сфери та шість котелень підприємств теплоенергетики. Також заплановано за рахунок приватних інвесторів провести модернізацію 20 газоспоживаючих котелень із встановленням твердопаливних котлів. Розрахунковий обсяг вивільнення природного газу після реалізації цих проектів – 2,6 млн куб. метрів.

Як приклад в енергозаміщенні, Володимир Гунчик ознайомився з роботою котельні на ТзОВ "БРВ-Україна", яка працює на відходах власного виробництва, має потужності 2,2 МегаВат, і повністю забезпечує підприємство теплом, та й має ще можливості для реалізації.

Загалом ж область до опалювального сезону технічно готова. У п'ятницю на Волині, згідно розпорядження голови облдержадміністрації, людям подадуть тепло.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ