У Волинській області міністерство внутрішніх справ є дзеркалом демократизації країни - Олександр Турчинов ,

У Волинській області міністерство внутрішніх справ є дзеркалом демократизації країни - Олександр Турчинов ,

23.10.14 16:54 0 688
Відомство має пройти етап кадрового оновлення та повернути довіру і повагу людей. Про це Глава ВР сказав на розширеному засіданні колегії МВС, яке відбулося 22 жовтня. У рамках роботи колегії відбулася передпарламентська презентація Концепції реформування МВС України.

Олександр Турчинов відзначив, що МВС одним з перших серед силових структур починає структурні системні реформи. В умовах військового протистояння, коли виникла потреба у захисті держави, Національна гвардія та спеціальні батальйони МВС часто ціною своїх життів показали приклад справжнього героїзму і патріотизму. Саме діяльність цих підрозділів по захисту територіальної цілісності держави повертає повагу та довіру до людей у погонах.

За словами Глави Верховної Ради, орієнтиром у реформуванні МВС має стати побудова в Україні системи захисту правопорядку, яка відповідає стандартам провідних демократичних країн. Через це до розробки реформи МВС були залучені вітчизняні та іноземні експерти і правозахисники.

– Розроблена реформа отримала достатньо високу оцінку саме міжнародних фахівців Європейського Союзу та поважних міжнародних організацій, – підкреслив Олександр Турчинов.

Він також зазначив, що кадрове забезпечення реформ – один з головних пріоритетів тих змін, що їх передбачає Концепція реформування МВС. Відомство має колосальний резерв підготовлених для цього кадрів. Це якраз ті офіцери Національної гвардії, добровольчих батальйонів МВС, які героїчно себе зарекомендували під час виконання конституційних обов'язків в зоні проведення АТО. Вони мають досвід бойових дій і пройшли перевірку, яку не можна пройти ні на детекторі брехні, ні в будь-якій «кабінетній» установі.

– Ті герої, які пройшли колосальні випробування, і є нашим «золотим резервом» оновлення системи, – зазначив Олександр Турчинов.

Глава Верховної Ради висловив сподівання, що МВС відновить повагу і довіру суспільства, а працівників відомства люди сприйматимуть не як загрозу, а як надійних захисників. Цей процес не повинен стати «косметичним ремонтом», а має відбуватися в рамках системних структурних реформ правоохоронних органів і сектору безпеки країни в цілому.

– Цей шлях ми повинні пройти організовано і достатньо швидко, – наголосив Олександр Турчинов.

З цією метою Верховна Рада нещодавно прийняла новий Закон України «Про прокуратуру». Міністерство внутрішніх справ підготувало зміни до кількох нормативних актів: до Закону України «Про міліцію», про структуру МВС тощо. Найближчим часом їх розглядатиме Кабінет Міністрів України, а приймати буде новий склад Верховної Ради.

– Я дуже хочу сподіватися, що команда, яка розпочала ці реформи, їх і завершить, – підкреслив Глава Парламенту.

Прес-служба МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міжнародний поетичний ...
Наступна новина: Державтоінспекція закликає ...

КОМЕНТАРІ