Міліція Житомирщини забезпечує цілодобову охорону виборчих бюлетенів

Міліція Житомирщини забезпечує цілодобову охорону виборчих бюлетенів

23.10.14 12:56 0 773
Правоохоронці регіону повністю готові до забезпечення належного правопорядку та безпеки громадян під час виборів до Верховної Ради України.

Як повідомлялося раніше, на території області створено 6 територіальних виборчих округів, на яких розташовані 1460 виборчих дільниць, у тому числі 53 – спецдільниці. На даний час усі вони вже обстежені комісійно, за результатами чого складені відповідні акти та заведені паспорти на дільниці. Кількість виборців у регіоні складає понад 1 мільйона осіб.

Окрім забезпечення громадського порядку, на органи внутрішніх справ покладається завдання по охороні виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації у приміщеннях виборчих комісій та під час їх перевезення членами виборчих комісій.

За словами заступника начальника УМВС – начальника міліції громадської безпеки УМВС Житомирщини Юрія Лебедя, Житомирська область уже отримала необхідну кількість виборчих бюлетенів, які наразі взяті під цілодобову охорону працівниками міліції. Правоохоронці заступлять на охорону безпосередньо виборчих дільниць з моменту отримання ними бюлетенів. Після визначення автотранспорту, який здійснюватиме перевезення виборчої документації, підрозділами Державтоінспекції буде також проведено його технічний огляд та інструктаж водіїв.

Нині проведено попередні розрахунки сил і засобів, які чергуватимуть на виборчих дільницях. На охорону громадського порядку планується залучити понад 1,5 тисячі міліціонерів, а також максимальну кількість членів громадських формувань та представників громадськості, які допомагатимуть забезпечувати правопорядок на територіях, прилеглих до виборчих дільниць.

В Управлінні МВС функціонує оперативний штаб з моніторингу та координування діяльності, куди громадяни можуть повідомляти про відомі їм факти порушень виборчого законодавства за номером телефону 40-71-52.

Особовий склад міліції Житомирщини працює у посиленому варіанті несення служби.

УМВС України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львові свободівець ...

КОМЕНТАРІ