Житомирщина: «Першочергове завдання обласного керівництва полягає в тому, аби парламентські вибори пройшли прозоро й демократично», – Вячеслав Поліщук

Житомирщина: «Першочергове завдання обласного керівництва полягає в тому, аби парламентські вибори пройшли прозоро й демократично», – Вячеслав Поліщук

23.10.14 08:58 0 671
Під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Вячеслава Поліщука 22 жовтня відбулося засідання регіональної робочої групи щодо створення належних умов для сприяння у роботі офіційним спостерігачам від іноземних держав, міжнародних організацій під час підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України у 2014 році. У заході взяли участь кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник голови обласної ради Руслан Годований та члени робочої групи.

На виконання п.8 ст.89 Закону України «Про вибори народних депутатів України» прийнято розпорядження голови облдержадміністрації від 06. 10.2014 № 284 «Про утворення регіональної робочої групи щодо створення належних умов для сприяння у роботі офіційним спостерігачам від іноземних держав, міжнародних організацій під час підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України у 2014 році та затвердження Положення про неї». Основні завдання робочої групи полягають в координації місцевих органів виконавчої влади з метою сприяння у роботі офіційним спостерігачам від іноземних держав та міжнародних організацій, які перебуватимуть на території Житомирської області під час підготовки та проведення виборів, а також забезпечення взаємозв'язку з центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування з метою надання всебічної допомоги таким спостерігачам.

Вячеслав Поліщук звернув увагу на те, що Центральна виборча комісія зареєструвала 304 спостерігачі від 21 держави світу, а загальна кількість спостерігачів від міжнародних організацій становить 2016. Він зазначив: «Першочергове завдання обласного керівництва полягає в тому, аби парламентські вибори пройшли прозоро, демократично, із дотриманням чинного законодавства та без застосування адміністративного ресурсу. З боку влади немає тиску на учасників виборчого процесу чи громадян». За словами посадовця, всі заступники голови облдержадміністрації у день виборів народних депутатів будуть закріплені за округами на території області. Зараз здійснюється моніторинг та контроль за процесом підготовки до волевиявлення громадян. Влада готова допомогти міжнародним спостерігачам, якщо вони будуть звертатися зі своїми проханнями чи проблемами.

Вячеслав Поліщук наголосив на тому, що особливу увагу треба звернути на два округи в Житомирській області - № 64 (із центром у місті Коростені) та № 66 (із центром у місті Малині). За оперативною інформацією найбільшу кількість спостерігачів зареєстровано в окрузі № 65 (центр – місто Новоград-Волинський). Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації зазначив про те, що з усіма питаннями, які потребують оперативного реагування, члени робочої групи можуть звертатися особисто до голови облдержадміністрації Сергія Машковського.

Учасники засідання заявили про свою готовність зробити все можливе для того, аби вибори на Житомирщині відбулися без порушень законодавства та у співпраці з офіційними іноземними спостерігачами.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ