В Житомирській області звягельські міліціонери затримали чоловіка, який заробляв крадіжками із нежилих будинків

В Житомирській області звягельські міліціонери затримали чоловіка, який заробляв крадіжками із нежилих будинків

23.10.14 17:36 0 733
Лише кілька годин знадобилося працівникам міліції, щоб встановити та затримати крадія, який викрав із позаміського будинку 51-річного жителя м.Новограда-Волинського побутові речі. За вчинене йому загрожує до шести років позбавлення волі.

До Новоград-Волинського міськвідділу міліції із заявою про крадіжку із будинку звернувся житель райцентру. На місце події негайно було направлено слідчо-оперативну групу.

Заявник розповів правоохоронцям, що до сільського будинку, який залишився йому у спадщину, навідується часто: перевірити, чи все гаразд і підтримати належний порядок. Коли він укотре приїхав до батьківської оселі, то виявив, що хтось уже встиг похазяйнувати у домогосподарстві: одне із вікон будинку було пошкоджене, речі всередині розкидані, а двері до господарського приміщення пошкоджені. Коштовностей в оселі чоловік не тримав, а от посуду та інших господарських речей все ж таки не дорахувався.

– Працівники міліції розпочали заходи щодо встановлення особи зловмисника та його місця знаходження. Для цього провели подворовий обхід та опитали можливих свідків або очевидців крадіжки, - розповів начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка.

Під час розмови з місцевими жителями з'ясувалося, що напередодні люди бачили незнайомого чоловіка, який вештався селом у нетверезому стані. Навіть за усним описом ймовірного зловмисника досвідчені правоохоронці впізнали «давнього знайомого», який був частим гостем у відділку міліції. Тож розшукати його виявилось нескладно.

39-річний раніше неодноразово судимий житель району у вчиненні крадіжки зізнався. За його словами, у минулому він був засуджений ще й за зберігання наркотиків. Після цього курити дурман-траву покинув, натомість пристрастився до горілки. На оковиту заробляв звичним способом – крадіжками. Тож викрадене з домогосподарства уже встиг виміняти на спиртне.

Нині триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством, подібні дії караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Інна Вовченко

Новоград-Волинський МВ

УМВС України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ...
Наступна новина: Луцьк: «Добро починається з ...

КОМЕНТАРІ