В Закарпатській області правоохоронці Мукачева нагадують про відповідальність за підкуп виборців

В Закарпатській області правоохоронці Мукачева нагадують про відповідальність за підкуп виборців

23.10.14 16:01 0 658
Завдання органів внутрішніх справ під час виборчого процесу - запобігання порушенням законодавства, охорона громадського порядку під час роботи виборчих комісій, недопущення незаконного втручання у їх діяльність.

Нагадаємо, Президент України підписав закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян", який 23 жовтня 2014 року набере чинності.

Відповідальність передбачена як для тих, хто намагається «купити» ваш голос, так і для самих виборців.

Виборця, який продав свій голос, штрафуватимуть на суму від 1,7 до 5,1 тис. грн., або будуть карати виправними роботами на строк до двох років чи обмеженням волі на той самий строк.

Тих, хто підкуповує виборців, будуть карати обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк без права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю також на строк до трьох років.

Також вводиться відповідальність за крадіжку або приховування виборчої скриньки з бюлетенями чи протоколу підрахунку голосів. За подібні дії будуть карати позбавленням волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

- Працівники Мукачівського міськвідділу, - розповідає його начальник полковник міліції Віталій Шимоняк, - реєструють та перевіряють всі без винятку повідомлення щодо можливих порушень виборчого законодавства. За період передвиборчої кампанії виборів депутатів до Верховної Ради мукачівськими правоохоронцями зафіксовано 6 випадків порушень.

На території м.Мукачева та Мукачівського району діють 124 виборчих дільниці, які відносяться до двох виборчих округів - №69 та №70 з ОВК у м.Мукачеві та м.Свалява.

Правоохоронці Мукачева звертаються до громадян: якщо ви стали свідком чи вас намагаються підкупити, щоб віддати свій голос за того чи іншого кандидата, просимо звертатись до правоохоронного органу за адресою: м.Мукачево, вул.Я.Мудрого,8 або за телефонами: 2-23-33, «102» чи телефоном довіри - 099 146 15 46.

Міліція застерігає від порушень законодавства та наголошує, що, в залежності від тяжкості діянь правопорушника, відповідальність може бути як адміністративною, так і кримінальною.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Правоохоронці Львівщини ...

КОМЕНТАРІ