На Львівщині відбувся молодіжний аква-квест «Через скелі до води»

На Львівщині відбувся молодіжний аква-квест «Через скелі до води»

23.10.14 08:06 0 571
Нещодавно на території області завершився аква-квест для учнівської молоді під гаслом «Через скелі до води». Захід вдалось реалізувати за кошти гранту Президента України та за підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації.

Головним організатором молодіжного квесту виступив керівник дитячого гуртка центру творчості та юнацтва Галичини Павло Кротюк. Відповідно до розпорядження Глави держави № 349/2013-рп «Про призначення грантів Президента України для обдарованої молоді на 2014 рік» для реалізації цього проекту він отримав грант у розмірі 72 тис. 400 грн.

Аква-квест «Через скелі до води» відбувся у два етапи. Спершу розпочались змагання зі скелелазіння, які тривали упродовж 6 тижнів (з 6 вересня до 12 жовтня) у спортивному містечку на території Центру творчості дітей та юнацтва Галичини.

Щодня Із загальної кількості учасників (1068 осіб) суддівська колегія визначала тих, хто показав найкращий результат. Серед них відбирали школярів до другого туру змагань. Таким чином упродовж вересня-жовтня було визначено 108 осіб, які поїхали у безкоштовний мандрівний дводенний аква-квест річкою Дністер.

Водний етап відбувся 18-19 жовтня 2014 року в с. Розвадів Миколаївського району на р. Дністер, а закінчився в с. Березина Миколаївського району. Загальна протяжність маршруту близько 17 км.

За словами організатора Павла Кротюка, такі проекти є дуже важливими для залучення молоді до занять спортом. «Вони надають можливість популяризувати спортивний туризм та здоровий спосіб життя серед дітей та молоді Львівщини», – зазначив він.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Руслан Кошулинський у ...
Наступна новина: Дні проекту Німецького ...

КОМЕНТАРІ