- З початку року рівень злочинності на Львівщині знизився на 8 відсотків, - Дмитро Загарія

- З початку року рівень злочинності на Львівщині знизився на 8 відсотків, - Дмитро Загарія

23.10.14 15:36 0 686
Про це та про особливості криміногенної ситуації у регіоні 21 жовтня, розповів начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія під час робочої зустрічі з головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні паном Арменом Арутюняном.

Також на зустрічі були присутні голова львівського офісу Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Камал Мірзаєв, національний спеціаліст львівського офісу Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Романа Лемішка, начальник штабу ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун та заступник начальника сектору Укрбюро Інтерполу у Львівській області підполковник міліції Олександр Прокопчук.

Ініціаторами зустрічі були представники Місії, а завдання, яке вони ставили перед собою – отримати інформацію про криміногенну ситуацію у Львові та в області, а також про основні чинники, що впливають на цю ситуацію. Зібрану інформацію буде внесено до звіту про дотримання прав людини в Україні, який розглядатиметься на Раді безпеки ООН.

За словами головного міліціонера Львівщини, головне, що турбує мешканців нашого регіону, а також правоохоронців – це телефонні повідомлення про неправдиві замінування різноманітних об'єктів: вокзалу, аеропорту, шкіл, супермаркетів та інших. З початку року таких повідомлень надійшло більше вісімдесяти.

«Ми, зрозуміло, на всі ці повідомлення реагуємо, ніяких вибухових пристроїв не виявляємо, а потім з'ясовується, що 95 відсотків цих повідомлень надходять з зони АТО. А наші громадяни нервують, поширюються панічні настрої», - зазначив Дмитро Загарія.

Ще один привід для занепокоєння – кількість зброї, що вилучають правоохоронці Львівщини. З початку року вилучено близько 60 ручних гранат, 5 гранатометів, кулемет, 8 автоматів та іншу зброю, а також близько 10 тисяч набоїв різного калібру.

«Це в першу чергу зброя, яку перевозять з зони проведення АТО, а також та зброя, що була викрадена з підрозділів міліції в Ніч гніву. Частину цієї зброї ми вже вилучили, але ще близько 600 стволів залишаються на руках. На щастя, поки що не було зафіксовано жодного випадку використання цієї зброї для скоєння злочинів», - розповів головний міліціонер Львівщини.

На запитання пана Арутюняна, як впливають на криміногенну ситуацію у Львові та в області внутрішньо переміщені особи, яких у нашому регіоні налічується близько 23 тисяч, Дмитро Загарія відповів, що практично ніякого впливу на стан злочинності від цих громадян не відчувається.

«Були одиничні випадки якихось дрібних порушень – і не більше того. Ми постійно проводимо профілактичну роботу з цими людьми і я знаю, що багатьом з них настільки сподобалось у нас, що назад вони повертатись не планують», - розповів Дмитро Загарія.

Також під час зустрічі сторони обговорили пілотний проект реформування міліції, що триває у Львівській області.

Нагадаємо, Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні діє на запрошення Уряду України в рамках мандату Управління Верховного комісара ООН з прав людини. До складу Місії входять 35 спостерігачів, котрі моніторять ситуацію з правами людини в Україні. Найбільшу увагу Місія приділяє східним та південним регіонам України, а також автономній Республіці Крим.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міліція Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ