Правоохоронці Львівщини спільно з представниками "Опори" реагуватимуть на порушення під час виборів

Правоохоронці Львівщини спільно з представниками "Опори" реагуватимуть на порушення під час виборів

23.10.14 16:03 0 691
22 жовтня, начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія провів інструкційну нараду з керівниками підрозділів міліції Львівщини щодо забезпечення охорони громадського порядку під час проведення позачергових виборів до Верховної ради України.

Очільник міліції Львівщини наголосив на тому, що першочерговим завданням працівників міліції є недопущення будь-яких провокацій, забезпечення належного громадського порядку на усіх виборчих дільницях, збереження виборчих бюлетенів та суворе дотримання законодавства України.

«З моменту отримання виборчими дільницями бюлетенів та до передачі їх виборчим окружним комісіям, працівники міліції охоронятимуть приміщення дільничних виборчих комісії з метою недопущення їх блокування чи захоплення. Вживаються усі необхідні заходи з метою гарантування безпеки усіх виборців та членів виборчих комісій. Кожен працівник міліції знає, що він повинен робити несучи служби поблизу виборчої дільниці», - зазначив Дмитро Загарія.

Зокрема, під час проведення виборів до Верховної ради України, представники громадської мережі «Опора» спільно з ГУМВС України у Львівській області будуть напряму контактувати з правоохоронцями для миттєвої реакції на всі виявлені порушення, які відразу вноситимуть на інтерактивну мапу.

Полковник міліції також акцентував увагу на змінах до Закону України, які підписав Президент України, щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян. Згідно цих змін, посилено відповідальність за підкуп виборців та учасників референдумів.

«За підкуп виборців організованою групою осіб законом передбачено покарання до семи років позбавлення волі. Крім того, якщо виборець зголосився продати свій голос – це також злочин. Якщо громадянин отримав таку пропозицію, він повинен від неї відмовитися і повідомити про це в правоохоронні органи. Тільки в цьому випадку він буде звільнений від кримінальної відповідальності», - наголосив очільник міліції Львівщини.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Луцький міський голова у ...

КОМЕНТАРІ