Державтоінспекція закликає до обережності: на Львівщині очікується погіршення погодних умов!

Державтоінспекція закликає до обережності: на Львівщині очікується погіршення погодних умов!

23.10.14 16:57 0 707
За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології, 24-26 жовтня в області очікується різке погіршення погодних умов. Синоптики застерігають: вже цієї п’ятниці на Львівщині можливий мокрий сніг та дощ, місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. На окремих ділянках доріг – ожеледиця! Температура повітря впродовж доби від 1˚ морозу до 4˚ тепла.

У Державтоінспекції нагадують: автомобілістам слід ретельно підготуватися до сезону холодів, перевірити технічну справність транспортного засобу та обов’язково замінити шини на зимові.

«Потрібно також переконатися у справності гальмівної системи, світлових приладів, замінити рідину для омивання вікон», - наголошує керівник відділу автомобільно-технічної інспекції УДАІ у Львівській області, підполковник Олег Романюк.

Правоохоронці відзначають: дуже небезпечні перші дні ожеледиці, адже не всім автомобілістам вдається швидко перелаштуватися до керування за складних дорожніх умов. Дехто забуває, що гальмівний шлях на засніженому асфальті збільшується у рази, тож потрібно бути якомога обережнішим!

У ДАІ радять обов’язково дотримуватися безпечної швидкості руху, інтервалу, дистанції, а за умов обмеженої видимості – вмикати ближнє світло фар!

Більш уважними на дорозі слід також бути й пішоходам, особливо, у сутінках, коли вбрані у темний одяг перехожі стають практично невидимими на дорозі! Тож, аби водії могли вчасно побачити вас, рекомендуємо використовувати світлоповертаючі елементи!

Виходити на проїзну частину можна лише після того, як переконаєтесь, що немає небезпеки! Слід пам’ятати: неочікуваний вихід на дорогу є особливо ризикованим узимку, адже водій просто не встигне вчасно зупинити автомобіль!

Державтоінспекція Львівщини закликає всіх учасників дорожнього руху дбати про власну безпеку та сумлінно дотримуватися вимог ПДР!

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Тернопільщина знову у жалобі

КОМЕНТАРІ