Тернопільська область: працівники ДСНС перевіряють протипожежний стан виборчих дільниць

Тернопільська область: працівники ДСНС перевіряють протипожежний стан виборчих дільниць

23.10.14 12:17 0 897
26 травня відбудуться позачергові вибори народних депутатів України.

З метою уникнення надзвичайних ситуацій та забезпечення належного протипожежного захисту об’єктів, задіяних під час проведення голосування, інспекцією Державного нагляду та контролю у сфері пожежної та техногенної безпеки Управління ДСНС України у Тернопільській області проводяться перевірки протипожежного стану виборчих дільниць.

З членами виборчих дільниць проводяться інструктажі щодо дотримання правил пожежної безпеки. Рятувальники перевіряють стан джерел водопостачання, звертають увагу відповідальних осіб на утримання в належному стані електрообладнання. Особлива увага приділяється наявності на місцях голосування первинних засобів пожежегасіння, а також систем протипожежного захисту й евакуаційних виходів.

Згідно з вимогами пожежної безпеки в приміщеннях, де розташовані виборчі дільниці, повинно бути не менше двох евакуаційних виходів. У приміщенні виборчої дільниці, на видному місці, повинен бути вивішений план евакуації людей на випадок пожежі чи іншої надзвичайної події, а поряд з стаціонарним телефоном – встановлена табличка із вказаними номерами пожежно-рятувальної служби. Шляхи евакуації повинні бути вільні від сторонніх предметів, щоб не перешкоджати вільному руху людей, а килимові доріжки – надійно прикріплені до підлоги. Виборчі дільниці забезпечуються первинними засобами пожежогасіння з розрахунку 2 вогнегасники в зал для голосування, по одному в інші кімнати та на шляхах евакуації – коридорах, по одному на початку та в кінці. Розміщувати їх необхідно на видних місцях на висоті не менше 1,5 метра від рівня підлоги.

Відповідальність, за забезпечення пожежної безпеки покладається на керівників підприємств, установ га організацій, у приміщеннях яких розміщені виборчі дільниці, а також на голів виборчих комісій. Також за станом протипожежного захисту на дільницях слідкуватимуть працівники пожежно-рятувальної служби області, які у день проведення виборів чергуватимуть в місцях голосування.

Управління ДСНС України у Тернопільській області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час проведення виборчої кампанії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Черняхівський район: ...

КОМЕНТАРІ