Оновили ортопедично-травматологічне відділення “Тернопільської університетської лікарні”

Оновили ортопедично-травматологічне відділення “Тернопільської університетської лікарні”

23.10.14 16:39 0 793
В оновленому ортопедично-травматологічному відділенні, що в “Тернопільській університетській лікарні”, роблять унікальні в Україні ортопедо-травматичні операції на кінцівках, тазу, хребта та протезування кульшових та колінних суглобів. Про це повідомив під час урочистого відкриття оновленого, після капітального річного ремонту, ортопедично-травматологічного відділення, в КЗ ТОР “Тернопільська університетська лікарня” завідувач відділення Сергій Гаріян.

Участь в заході взяли заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра, голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець, директор департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Курило та головний лікар “Тернопільської університетської лікарні” Василь Бліхар.

Заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра подякував колективу відділення та меценатам за проведену роботу та висловив сподівання на подальшу співпрацю задля покращення технічно-матеріальної бази медзакладів.

"В яких умовах ми б не жили, питання охорони здоров я є ключовим, - наголосив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. - Тому дуже важливо, що, незважаючи на всі негаразди, у Тернополі запрацювало оновлен відділення. Хочу подякувтапи меценатам, які допомогла реалізуватити таку ініціативу".

"Ортопедично-травматологічне відділення не ремонтували близько одинадцяти років - зазначив Сергій Гаріян. - Капітальний ремонт тривав майже рік. Ми зробили косметичний та капітальний ремонт палат, коридорів, налагодження санвузлів, закупівлю ліжок німецького виробництва, м'якого інвентаря та обладнання".

Як повідомив завідувач ортопедично-травматологічного відділення, за останні роки у відділенні опарцювали сучасні методи роботи з пацієнтами, зокрема впроваджено понад 30 нових типів операційних втручань. На базі відділення, з 2010 року діє обласний центр ендопротезування, де застосовують новітні ортопедотравматологічні технології.

"Щорічно у відділенні отримують стаціонарне лікування понад 1200 пацієнтів, - констатував Сергій Гаріян. - Ми виконуємо близько 1000 оперативних втручань. Так за 9 місяців 2014 року в відділенні проліковано 1070 пацієнтів, виконано 841 операцію".

"Використання у роботі відділення найсучасніших матеріалів та технологій дають змогу забезпечити оптимальні умови для зрощення переломів, скоротити терміни перебування в стаціонарі та значно прискорити відновлення працездатності пацієнтів, а також покращити якість життя в похилому віці – наголочив головний лікар «Тернопільської університетської лікарні» Василь Бліхар. – На сьогоднішній день, можу з упевненістю сказати, що дане відділення володіє усім спектром хірургічних втручань при ортопедо-травматичних операціях на кінцівках, тазу, хребта та кульшових і колінних суглобів".

Довідково:

Отопедично-травматологічне відділення “Тернопільської університетської лікарні” відкрите у жовтні 1958 року розраховане на 60 ліжок. Станом на ортопедо-травматологічне відділення розширилося до 150 ліжок.

Відділення тісно співпрацює з столичним інститутом травматології та ортопедії Академії медичних наук України та харківським інститутом патології хребта та суглобів Академії медичних наук України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Шаранич: "Не ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ