На Тернопіллі у Петриківському обласному комунальному геріатричному пансіонаті розпочали опалювальний сезон

На Тернопіллі у Петриківському обласному комунальному геріатричному пансіонаті розпочали опалювальний сезон

23.10.14 10:00 0 783
У Петриківському обласному комунальному геріатричному пансіонаті 22 жовтня розпочали опалювальний сезон. Цього року котельня закладу працюватиме на твердому паливі. Для цього заготовили дрова та закупили 5 тонн тирсобрикетів. Ознайомився з готовністю котельні Петриківського обласного комунального геріатричного пансіонату голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк.

«В області розпочинається опалювальний сезон. включили опалення у геріатричному пансіонаті,. Ми розуміємо, що тут мешкають літні люди, вони мають бути зігріті. У Петриківському геріатричному будинку-інтернаті до опалювального сезону підготувалися - заготовили сировину. Заклад перейшов на тверде паливо це дозволить зекономити кошти та використання газу – наголосив Олег Сиротюк».

Як зазначив директор Петриківського обласного комунального геріатричного пансіонату Степан Глушок, в минулі роки заклад витрачав близько 130 кубометрів газу.

«Якщо порахувати цей об'єм за теперішньою ціною, то цього року ми б мали заплатити за газ 840 тис. грн., - констатував Степан Глушок. – Якщо ми будемо опалювати дровами і брикетами, нам це обійдеться у 200-250 тис. грн. Тверде паливо ми придбали, маємо домовленість про закупівлю тирсобрикетів ще на 100 тис. грн.».

Степан Глушок запевнив, що мерзнути взимку мешканці геріатричного пансіонату не будуть. Температура у приміщеннях буде вищою 22 градусів тепла.

«Минулого року частину опалювального сезону котельня працювала на твердому паливі. Раніше вона була оснащена старими великими котлами, згодом ми зробили переоснащення на сучасні газові котли. Це дозволило економити кошти. Два роки тому ми встановити твердопаливний котел. Купували його для резерву, тепер він став основним, - зауважив Степан Глушок».

За словами очільника області, проводиться робота щодо економії та використання природного газу. «Заклади області замінюють газові котли твердопаливними також в області проводять заходи з енергозбереження. Ці кроки є необхідними, адже це дозволяє суттєво скоротити кошти та використання природного газу, - зазначив голова ОДА».

Довідково:

Петриківський обласний комунальний геріатричний пансіонат розрахований на 185 ліжок-місць. На даний час в ньому проживає 171 особа, працюють 112 чоловік.

З метою економного використання енергоносіїв шляхом запровадження енергоефективних та енергозберігаючих заходів Петриківський обласний геріатричний пансіонат частково переведено на опалення з використанням альтернативних видів палива (використання твердопаливного котла, який працює на відходах деревини та паливних брикетах).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ