Тернопілля: «У нинішніх, фактично воєнних умовах, у яких перебуває наша держава, відкриття сучасного ортопедичного відділення надзвичайно важливо»

Тернопілля: «У нинішніх, фактично воєнних умовах, у яких перебуває наша держава, відкриття сучасного ортопедичного відділення надзвичайно важливо»

23.10.14 15:01 0 745
Підкреслив під час урочистостей перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський і продовжив: «Адже сучасне обладнання, комфортні умови перебування і найголовніше – високий фаховий рівень лікарів та молодшого медичного персоналу в багато разів збільшують шанси поранених вояків та травмованого мирного населення на одужання. На жаль, у даній ситуації влада не може похвалитись, що допомогла лікарні. Нинішня реконструкція та обладнання відділення здійснено силами самого закладу, з допомогою спонсорів та меценатів. Маю надію, що у наступному році облрада передбачить кошти для свого комунального закладу «Університетська лікарня». Особливо хочу подякувати лікарям. Їх фаховий рівень гідно конкурує із закордонними спеціалістами, а від конкуренцію становитимуть і умови лікування».

Ортопедичне відділення у лікувальному закладі відкрите у 1958 року. У даний час ортопедо-травмологічне відділення функціонує на 50 ліжках. Тут працює 6 лікарів, 14 медичних сестер, 17 молодших сестер.

У 2010 році у лікарні був створений обласний центр ендопротезування та новітніх ортопедотравмологічних технологій. У різні роки у відділенні впроваджувались новітні методики лікування переломів та захворювань опорно-рухового апарату. Упродовж останнього часу тут впроваджено понад 30 нових типів операційних втручань.

Щорічно у відділені отримують стаціонарне лікування понад 1200 пацієнтів, виконуються близько 1000 операційних втручань. До слова, у даний час медичну допомогу тут отримує боєць АТО, котрий одержав важкі травми в аеропорту Донецька.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: 79-ти громадянам ...

КОМЕНТАРІ