Ветерани Служби порятунку виконують дійсно святу та благородну справу – виховують молоде покоління рятувальників у дусі патріотизму, любові до Батьківщини, відданості своїй справі – Сергій Бочковський

Ветерани Служби порятунку виконують дійсно святу та благородну справу – виховують молоде покоління рятувальників у дусі патріотизму, любові до Батьківщини, відданості своїй справі – Сергій Бочковський

23.10.14 09:59 0 731
Авторитет Державної служби України з надзвичайних ситуацій формується сотнями врятованих життів, ліквідованих пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Позитивні результати Служби порятунку – це злагоджена робота професіоналів своєї справи, які постійно вдосконалюють свої навички та вміння. Найкращими помічниками у цій справі є люди, які все своє життя присвятили боротьбі з надзвичайними ситуаціями – ветерани Служби порятунку. Для рятувальників ДСНС України саме вони є прикладом для наслідування.

21 жовтня, у Державній службі України з надзвичайних ситуацій відбулася VIII конференція Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту. У роботі конференції взяли участь делегати територіальних підрозділів Асоціації, Голова ДСНС України Сергій Бочковський та керівники підпорядкованих підрозділів Служби.

Вітаючи учасників конференції, Голова ДСНС України Сергій Бочковський зазначив,що ветерани нині виконують дійсно святу та благородну справу – виховують молоде покоління рятувальників у дусі патріотизму, любові до Батьківщини, відданості своїй справі. Саме вони допомагають молодим та завзятим керівникам робити впевнені рішучі кроки на шляху до вдосконалення системи цивільного захисту.

“Ваша роль у моральній підтримці особового складу Служби є надзвичайно важливою та необхідною. Колишніх рятувальників не буває. Саме ви своєю невтомною та постійною працею допомагаєте не лише нам, але й суспільству побудувати в Україні державу з високими моральними, духовними цінностями. Нині, у зв’язку із ситуацією в Україні, на Службу порятунку покладена ще одна важлива місія – відбудова зруйнованих терористами звільнених міст Донбасу. Наші хлопці, незважаючи на свист куль, продовжують виконувати завдання за призначенням. Вони допомагають кожній людині, яка потребує підтримки. Переконаний, що саме ви, дорогі ветерани, прищепили молодому поколінню цю завзятість, працелюбність та патріотизм. Тож довголіття вам, наснаги виховати ще не одну плеяду рятувальників, миру вам та злагоди”, - сказав Сергій Бочковський.

У свою чергу, Голова Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту Віктор Доманський, щиро подякував Голові служби за постійну увагу та підтримку, яку приділяє ДСНС України Асоціації та зазначив, що вони роблять все можливе, аби кожен українець шанував та поважав складну та відповідальну професію рятувальника.

“Професійна допомога молодому поколінню вогнеборців, соціальний захист ветеранів, збереження пам’яті минулого, патріотичне виховання молодого покоління – ось далеко не всі пріоритетні завдання нашої Асоціації. Ми робимо все можливе аби зміцнити престиж професії рятувальника у суспільстві: відкриваємо музеї пожежної справи, проводимо роботу з дітьми, відроджуємо пожежні дружини. І надалі робитимемо все можливе для зміцнення авторитету мужньої та важливої професії вогнеборця”, - зазначив Віктор Доманський.

Під час конференції відбулася також презентація книги “Шануємо і пам’ятаємо” – цеавтобіографічні історії тих героїв-пожежних, які у 1986 році ліквідовували наслідки вибуху на Чорнобильській АЕС. Також була презентована книга “Музейна справа”, у якій зібрана інформація про всі музеї України. Це – незамінний та корисний довідник не лише для працівників музеїв, але й для кожного українця, яка допоможе детально вивчити історію своєї Батьківщини.

Від імені ДСНС України Голова Асоціації Віктор Доманський отримав відзнаку за віддану та багаторічну працю, відстоювання інтересів Служби порятунку. Почесні грамоти та медалі Асоціації отримали також і ветерани.

Допомога молодому поколінню рятувальників, соціальний захист ветеранів, збереження пам’яті минулого – й надалі залишатимуться пріоритетними завданнями Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ