ВИБОРИ 2014: БУДЬТЕ ПИЛЬНИМИ!

ВИБОРИ 2014: БУДЬТЕ ПИЛЬНИМИ!

24.10.14 15:55 0 622
УМВС України у Чернівецькій області спільно із громадськими організаціями по спостереженню за виборами (Громадянська мережа «ОПОРА», Комітет виборців України та Буковинський центр виборчих технологій) звертаються до жителів Чернівецької області із закликом спільно провести чесні та прозорі вибори народних депутатів України.

Звертаємо Вашу увагу!

Агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати “ЗА” або не голосувати за конкретного кандидата.

ЗАКОНОМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ агітувати:

Посадовим та службовим особам, які перебувають при виконанні службових обов'язків (голові райдержадміністрації, його заступникам та керівникам підрозділів РДА, міському, сільському голові та їх заступникам ; керівникам управління пенсійного фонду, управління статистики, податкової інспекції, санепідмеслужби; представникам правоохоронних органів; суддям та їх помічникам і т.д.).

Підкуп виборців – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання виборцем неправомірної вигоди, а так само пропозиція, обіцянка або надання виборцю неправомірної вигоди за голосування (чи не голосування) за певного кандидата, або згадування його імені, що супроводжується наданням грошей, безоплатних товарів, послуг і робіт з метою впливу на думку виборця (вручення продовольчих пакетів, подарунків, грошей тощо).

При виявленні вищезгаданих фактів або будь-яких інших дій, пов'язаних з виборами, що на Вашу думку є незаконним, повідомляйте нас за телефоном гарячих ліній:

УМВС України в Чернівецькій області

(0372) 59 15 43 або 102

ГМ «ОПОРА»

099 010 65 51 Як поводити себе під час провокацій на виборчій дільниці

Варіант 1. Ви є свідком видачі двох комплектів виборчих бюлетенів в одні руки.

Інформуєте офіційного спостерігача про порушення виборчого законодавства. Також повідомте про порушення виборчого законодавства представнику правоохоронних органів та за номером гарячої лінії. Поставите свій підпис як свідок під актом про порушення виборчого законодавства (оформляє офіційний спостерігач) та протоколом затримання порушника (оформляє працівник правоохоронних органів).

Варіант 2. Ви є свідком підкупу виборців перед приміщенням для голосування 26 жовтня 2014 року.

Інформуйте працівника правоохоронних органів про злочин (підкуп) і телефонуйте за номером гарячої лінії. Чекайте прибуття оперативної групи УМВС. Поставте свій підпис при заповненні протоколу затримання.

Варіант 3. Ви є свідком дій провокаторів, які вкидають в приміщення для голосування (або у виборчу скриньку) запалювальну суміш. Починається пожежа.

Допоможіть в евакуації громадян з приміщення для голосування. Збереження життя людей є головною метою. Потім зверніться до правоохоронців в якості свідка події і телефонуйте за номером гарячої лінії.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Гуманітарну допомогу ...

КОМЕНТАРІ