Органи прокуратури Вінниччини на захисті житлових та майнових прав дітей

Органи прокуратури Вінниччини на захисті житлових та майнових прав дітей

24.10.14 14:34 0 644
Проведеними органами прокуратури Вінниччини перевірками діяльності служб у справах дітей виявлено ряд порушень вимог чинного законодавства в частині захисту житлових та майнових прав дітей.

Зокрема, за словами начальника відділу прокуратури області Вікторії Гунько, установлено, що службою в справах дітей Жмеринської районної державної адміністрації не вживались заходи для виготовлення технічної документації на будинок дитини-сироти, що залишився йому в спадок. Крім того, вказана служба не сприяла неповнолітньому й в оформленні спадщини на земельну ділянку площею більше 3 га, що стало підставою для зарахування ділянки до невитребуваних земельних часток та наданню її в оренду одному з приватних підприємств.

Відповідним було й прокурорське реагування - начальнику служби в справах дітей Жмеринської РДА внесено подання, за результатами розгляду якого до дисциплінарної відповідальності притягнуто одного посадовця.

Аналогічні правопорушення виявлено в діяльності служб у справах дітей Жмеринської, Теплицької та Ямпільської районних державних адміністрацій, які не вжили жодних заходів щодо прийняття спадщини шістьма дітьми-сиротами.

Крім того, органами місцевого самоврядування не забезпечується своєчасне взяття дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на позачерговий квартирний облік для надання їм житла.

Загалом, за результатами проведених перевірок, органами прокуратури області розпочато та закінчено розслідуванням кримінальне провадження, внесено 8 подань. За їх розглядом притягнуто до відповідальності 5 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ