У Волинській області прокуратура Рожищенського району - на захисті прав дітей

У Волинській області прокуратура Рожищенського району - на захисті прав дітей

24.10.14 11:42 0 661
Прокуратурою Рожищенського району проведено перевірки у відділі освіти Рожищенської районної державної адміністрації та Рожищенському коледжі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького з питань дотримання законодавства при здійсненні соціальних виплат та іншого матеріального забезпечення учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Встановлено, що всупереч вимогам чинного законодавства 43 учні загальноосвітніх шкіл району, які належать до цієї категорії, не були забезпечені безкоштовно спортивною формою, а один зі студентів коледжу - безкоштовним одягом та взуттям.

Окрім цього, прокуратурою було проведено перевірки дотримання вимог законодавства при організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах району, в ході яких виявлено низку порушень.

Зокрема, у деяких садочках тривалий час залишались вакантними посади медичних сестер, що унеможливлювало здійснення належного контролю за дотриманням санітарно-епідеміологічного режиму, вимог меню, якістю продуктів харчування та станом здоров’я дітей. У договорах на постачання продуктів у дошкільні навчальні заклади не зазначались види продуктів харчування, їх кількісні та якісні характеристики.

Допускались і випадки постачання та використання заборонених продуктів. Зокрема, у деяких дошкільних навчальних закладах використовувався перець, повидло, що містить ароматизатор, а постачання молока здійснювалось із індивідуальних господарств без погодження із санітарно-епідеміологічною службою.

На усунення усіх цих порушень прокуратурою району загалом внесено три подання. За результатами розгляду документів прокурорського реагування виявлені порушення усунуто та поновлено права 44 учнів на матеріальне забезпечення, до дисциплінарної відповідальності притягнуто трьох завідувачів дошкільних навчальних закладів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Залізничний вокзал у ...

КОМЕНТАРІ