Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик привітав духовенство та прихожан церкви Всіх Святих Землі Волинської з Храмових святом

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик привітав духовенство та прихожан церкви Всіх Святих Землі Волинської з Храмових святом

24.10.14 09:04 0 655
23 жовтня Українська Православна Церква відзначає Собор Всіх святих Землі Волинської. За усталеною у Волинській єпархії УПЦ благочестивою традицією, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, 22 жовтня відбувся традиційний Хресний хід вулицями Луцька від Свято-Покровського кафедрального храму до храму Всіх святих Землі Волинської.

ж, за традицією в храмі відбулася Літургія архієрейським чином. Привітати духовенство та прихожан зі святом прийшли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова облради Валентин Вітер та Луцький міський голова Микола Романюк.

Володимир Гунчик, вітаючи, сказав: «У нашого народу є багато величних свят і подій, які ми відзначаємо, вшановуємо, якими гордимося, якими живемо. Серед них особливе місце посідає величне свято, яке святкуємо – День пам‘яті всіх Святих Землі Волинської.

З великою надією та духовним натхненням відзначаємо це свято і згадуємо всіх тих, хто упродовж тисячоліття боровся за християнську віру, за правду і волю для свого народу. Згадуємо наших славних князів і гетьманів, борців за волю України, котрі поклали за неї життя. Згадуємо наших дідів і прадідів, які передали нам свій християнський заповіт, священні заповіді Христові.

Покладімо віру і правду в основу нашого життя. Створімо в собі і навколо себе світ, у якому буде добре жити», - сказав Володимир Гунчик.

Голова облдержадміністрації подякував Церкві за підтримку військових та побажав усім Миру, злагоди, здоров`я та добробуту в родинах.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в обласному ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ