Силові органи області в змозі зробити все для того,аби на Житомирщині вибори пройшли в штатному режимі

Силові органи області в змозі зробити все для того,аби на Житомирщині вибори пройшли в штатному режимі

24.10.14 18:40 0 619
Начальник управління Служби безпеки України в Житомирській області Володимир Пахнюк під час прес-конференції голови облдержадміністрації Сергія Машковського з керівниками силових структур наголосив на тому, що всі співробітники його відомства усвідомлюють глибину відповідальності за виконання завдання Президента України щодо забезпечення чесних і прозорих виборів народних депутатів України, які відбудуться 26 жовтня.

З метою унеможливлення протиправного втручання у роботу виборчих комісій, спроб дестабілізувати ситуацію та перешкодити вільному волевиявленню громадян, підрозділи управління СБУ в Житомирській області працюють у таких напрямках:

- попередження вчинення диверсійних чи терористичних актів;

- недопущення потрапляння в некерований обіг засобів ураження, у тому числі перекриття каналів їх надходження на територію Житомирщини із зони АТО;

- викриття та припинення спроб спецслужб суміжної країни дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та пошук жителів області для такої діяльності;

- недопущення зриву підготовки та проведення виборів;

- адекватна реакція на загрози і ефективний захист державних електронних ресурсів та інформаційної інфраструктури держави.

Як повідомив прокурор Житомирської області Дмитро Лубчук, органи прокуратури не мають повноважень втручатися у виборчий процес, але й не можуть стояти осторонь. Питання, пов'язані із порушеннями виборчого законодавства, належать до компетенції Центральної виборчої комісії, а також окружних і дільничних комісій. За словами Дмитра Лубчука, всі такі порушення мають бути зареєстровані і розслідувані. Він висловив переконання, що силовий блок у змозі зробити все для того, аби на Житомирщині вибори пройшли в штатному режимі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі які зміни ...
Наступна новина: Міліція Волині реагує на ...

КОМЕНТАРІ