Житомирщина: благодійний фонд «Берегиня Полісся» відзначає своє 5-річчя

Житомирщина: благодійний фонд «Берегиня Полісся» відзначає своє 5-річчя

24.10.14 18:14 0 647
Житомирський обласний благодійний фонд «Берегиня Полісся» святкує свій перший ювілей – 5-річчя від дня заснування. З цієї нагоди 23 жовтня у Житомирському міському Палаці культури відбулися урочистості.

У своїй діяльності Житомирський обласний благодійний фонд «Берегиня Полісся», передусім, зосереджує увагу на здійсненні реабілітаційної роботи для дітей із особливими потребами. Там наші маленькі земляки проходять курс іпотерапії та анімалотерапії. Загалом же, такі дітки стають краще адаптованими до подальшого життя у суспільстві, повноцінно розвиваючись. Наразі спеціалісти організації розпочали підготовку вихованців до участі в паралімпійських змаганнях.

Президент Фонду Олеся Марчук також розповіла, що за останній рік було запроваджено нові форми і методи роботи з дітками, наприклад, нейропсихологію, а також підвищено кваліфікацію щодо роботи із різними захворюваннями.

«Цього року у нашому Фонді пройшли реабілітацію 50 дітей. Загалом же, за п'ять років ми змогли допомогти 189-м маленьким громадянам, – зазначила Олеся Марчук. – Курс іпотерапії у Фонді цьогоріч проводять, залучаючи двох коней. Ще одну, третю, тварину наразі тренери готують до роботи із особливими дітьми».

Керівників і вихованців Фонду привітала директор департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь. Зі свого боку, вона подякувала фахівцям, котрі опікуються дітьми з особливими потребами.

«Напрямок роботи, який завдяки фонду „Берегиня Полісся“ впроваджується на Житомирщині, є надзвичайно важливим. Перш за все, це потрібно для діток із такими захворюваннями, як ДЦП, аутизм, ураження органів центральної нервової системи, синдром Дауна та порушення опорно-рухового апарату внаслідок паралічу. На лікування до Фонду приїжджають навіть діти із закордону, зокрема – з Білорусії та Росії», – зазначила посадовець.

Під час свята Світлана Гресь також вручила вихованцям Фонду й подарунки від облдержадміністрації – солодощі та ранець із канцелярськими товарами.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: На Тернопіллі відпрацьовано ...

КОМЕНТАРІ