В Житомирській області рятувальники та волонтери допомагають вимушеним переселенцям підготуватися до зими

В Житомирській області рятувальники та волонтери допомагають вимушеним переселенцям підготуватися до зими

24.10.14 15:36 0 600
З початком осінньо-зимового періоду в переселенців зі Сходу, які тимчасово проживають на території області, виникають нові проблеми. Справа в тім, що у багатьох із них не має можливості повернутися до своїх осель за зимовими речами.

Тому, з метою оперативного збору речей, яких зараз потребують наші співвітчизники, 22 жовтня психологи ДСНС поспілкувалися з вимушеними переселенцями зі Сходу України, які тимчасово мешкають у готелі «Житомир» обласного центру. На сьогоднішній день тут проживає 259 чоловік, серед яких близько 100 діток.

За відносно невеликий проміжок часу вже була пророблена велика робота: оголошено збір теплих речей та засобів гігієни серед родин рятувальників, волонтерських організацій та усіх небайдужих. До благодійної акції також залучено учнів-волонтерів міської гімназії №3, мешканці міста, та, навіть, друзів надзвичайників із Данії. Усі вони із задоволенням приєднуються до хвилі допомоги переселенцям у холодну пору року. На сьогоднішній день спільними зусиллями співробітників ДСНС, волонтерських, міжнародних організацій, органів місцевого самоврядування та інших вже надано допомогу понад 6,0 тисяч громадянам. Це і продукти харчування, медикаменти, одяг, гігієнічні набори та засоби обігріву.

На початку зустрічі відвідувачі в першу чергу поцікавилися умовами, в яких проживають мешканці зі Сходу України. Як з’ясувалося, практично усім необхідним вони забезпечені, одначе переселенці бідкалися, що покинули домівки у розпалі літа, відтак теплих речей із собою не прихопили. Найбільша потреба стоїть у зимовому одязі та взутті, в меншій мірі – в засобах гігієни.

“Ми дуже вдячні всім, хто працює для того, щоб допомогти. Іде зима, ніхто з нас не розраховував на довгу подорож — хто що мав при собі. Більшість ж і не думала, що покидають дім на такий тривалий період часу» - розповідає мати семимісячної дитини, до якої завітали рятувальників.

Тому, об’єднавши зусилля, потрібно робити усе можливе, щоб дати можливість людям пережити ці важкі часи, коли їм довелося залишити свої домівки. На сам кінець гості пообіцяли максимально допомогти у вирішенні питання щодо забезпечення вимушених переселенців теплими речами та побажали аби у їхні рідні міста якнайшвидше запанував мир і люди змогли повернутися на батьківщину.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: дякую Вам за ...
Наступна новина: Випускники складатимуть ...

КОМЕНТАРІ