В Житомирській області фахівці ДСНС посилюють профілактичну роботу в житловому секторі

В Житомирській області фахівці ДСНС посилюють профілактичну роботу в житловому секторі

24.10.14 10:53 0 609
Як показує багаторічна статистика, саме з настанням осінньо-зимового періоду суттєво збільшується кількість пожеж у житловому секторі. Особливо у сільській місцевості. За неповні 10 місяців на території Житомирського району виникло 127 пожеж. Основними причинами загорянь у такий період є порушення правил експлуатації пічного опалення та коротке замикання в електромережі. Аби запобігти збільшенню кількості пожеж та не допустити загибелі та травмування населення, рятувальники наразі посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу.

22 жовтня співробітники ДСНС спільно з представниками служби у справах дітей та соціального захисту населення, засобів масової інформації провели пожежно-профілактичне відпрацювання населених пунктів Іванівської сільської ради Житомирського району. До складу ради входять чотири села. Під час перевірки, рятувальники завітали до близька 50 осель. Опалення у житлових будинках переважно пічне, але зустрічається й газове.

Фахівці ДСНС проводили з господарями помешкань профілактичні бесіди, пояснювали як правильно розпалювати піч та вручали пам’ятки безпеки, де зазначено усі правила поводження з вогнем у осінньо-зимовий період.

Окрему увагу під час відпрацювання фахівці приділили багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам, неблагонадійним особам. Господарям була надана консультативна допомога, роз’яснено ризики, перевірено умови побуту. Перевіряючі вказували на недоліки, які можуть призвести до пожежі та пояснили яким чином їх можливо оперативно усунути.

Серед таких порушень надзвичайники зафіксували: відсутність металевого листа під топковим отвором на випадок випадання із груби жарин; наявність горючих речовин та матеріалів під топковим отвором; не замащені тріщини на печах. Проте кожен мешканець села, отримавши кваліфіковану консультацію, зобов’язувався дотримуватись наданих порад та надалі вчасно готуватися до початку осінньо-зимового періоду.

Подібні рейди будуть проводитись по всій території Житомирської області. Лише спільними зусиллями ми недопустимо виникненню надзвичайних подій та ситуацій, адже запобігти біді завжди легше, ніж потім ліквідовувати її наслідки.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ