Керівник міліції Житомирщини розповів про зміни у кримінальному законодавстві

Керівник міліції Житомирщини розповів про зміни у кримінальному законодавстві

24.10.14 16:52 0 658
Посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян, обумовлене відповідним Законом України, що уже набув чинності, стало ще однією темою обговорення на спільній прес-конференції за участю голови Житомирської ОДА та керівництва силових структур.

Т.в.о. начальника УМВС Житомирщини Григорій Полковніков розповів присутнім на зібранні про новели кримінального законодавства у частині відповідальності за порушення виборчих прав громадян.

– До тяжких злочинів з відповідними санкціями статтей Кримінального кодексу тепер віднесено незаконну вимогу або вказівку службової особи з метою вплинути на рішення виборчої комісії (позбавлення волі на строк від 5 до 10 років), підробку виборчих документів (від 3 до 7 років), викрадення або приховування виборчої скриньки з бюлетенями або протоколу про підрахунок голосів виборців (від 5 до 7 років), - наголосив він.

Окремо Григорій Васильович звернув увагу присутніх на суттєве посилення відповідальності за будь-які форми підкупу виборців:

– Слід зауважити, що кримінальну відповідальність, згідно із внесеними змінами, нестимуть як особи, які пропонують, обіцяють або надають неправомірну вигоду за дії, пов'язані з реалізацією виборчого права, так і ті, хто їх приймає.

Відтак, зважаючи на нинішню суспільну ситуацію та майже фінальний етап виборчої кампанії, такі законодавчі зміни є надзвичайно актуальними й сприятимуть забезпеченню прозорості й чесності волевиявлення громадян.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ