Житомирщина: на Звягельщині міліціонери затримали чоловіка на краденому велосипеді

Житомирщина: на Звягельщині міліціонери затримали чоловіка на краденому велосипеді

24.10.14 14:38 0 679
38-річний звягельчанин вирішив узятися за звичну для нього справу і викрав велосипед вартістю близько 3 тисяч гривень. Дільничний міліціонер затримав злодія, коли той катався на ньому містом, шукаючи покупця.

До чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від жителя райцентру. Чоловік розповів, що залишив свій велосипед біля одного із магазинів міста. Проте, коли повернувся, то двоколісного транспорту вже не було.

За вказаною заявником адресою виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. Правоохоронці розпочали першочергові заходи, направлені на встановлення можливих свідків та очевидців події.

Тим часом дільничний інспектор на одній з вулиць міста помітив чоловіка, який рухався на велотранспорті, що за описом був схожим на щойновикрадений. Керманич спортивного велосипеда їхав повільно, намагаючись не привертати до себе зайвої уваги. А коли побачив міліціонера, то вмить розвернувся у протилежний напрямок і спробував зникнути з поля зору правоохоронця. Проте спроба виявилася невдалою. Дільничний таки затримав підозрілого чоловіка.

Було з'ясовано, що велосипедист – 38-річний раніше судимий за крадіжки місцевий житель. У тому, що двоколісний транспорт чужий, чоловік зізнався і розповів, що скористався відсутністю власника і викрав його, маючи намір якнайшвидше продати. Зі свого кримінального досвіду він знав, що додому крадене нести не можна, а тому і колесив містом, підшукуючи потенційного покупця.

- Дії затриманого кваліфіковані за ч. 1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування, - повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка.

Водночас міліція звертається до громадян: аби уникнути крадіжок велосипедів, слід дотримуватися низки елементарних правил безпеки:

- не залишайте велосипеди без нагляду у під'їздах будинків, поблизу торгівельних закладів, в інших громадських місцях;

- якщо виникла необхідність залишити свій транспортний засіб, попросіть тих, кому довіряєте, доглянути за ним або використовуйте надійні велосипедні замки;

- зберігайте велосипед у власній оселі або ж у коморах, захищених надійними замками;

- не забудьте пояснити правила поводження з двоколісним транспортним засобом і юним велосипедистам;

- якщо вам пропонують придбати велосипед за сумнівно низькою ціною, задумайтеся, чи, бува, він не належить ще комусь, і повідомте про свої підозри правоохоронців.

У випадку, коли крадіжки все ж не вдалося уникнути, правоохоронці радять не зволікати з повідомленням до міліції. Чим швидше ви звернетесь до найближчого відділу міліції, тим більше шансів повернути втрачене майно.

А любителям «легкого заробітку» міліціонери нагадують, що статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за викрадення чужого майна у вигляді накладення штрафних санкцій, громадських або виправних робіт, піврічного арешту чи позбавлення волі строком до трьох років.

Інна Вовченко

Новоград-Волинський МВ

УМВС України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Органи прокуратури ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ