Закарпатець визнав свою вину у незаконному видобуванні з русла р. Латориця гравію і суд призначив йому штраф – майже 8 тис.грн.

Закарпатець визнав свою вину у незаконному видобуванні з русла р. Латориця гравію і суд призначив йому штраф – майже 8 тис.грн.

24.10.14 16:08 0 677
Днями Мукачівським міськрайонним судом розглянуто кримінальне провадження по обвинуваченню мешканця с. Бабичі Мукачівського району у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 240 КК України - незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

На стадії досудового розслідування між прокурором та підозрюваним було укладено угоду про визнання винуватості, згідно якої останній визнав себе винним у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення, та судом йому визначено покарання у виді штрафу у розмірі 450 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – майже 8 тис.грн.

Як повідомив прокурор Мукачівського району Олег Опішняк: «Досудовим розслідуванням встановлено, що закарпатець, без наявності необхідної дозвільної документації, здійснював трактором видобування піщано – гравійної суміші з русла річки Латориця».

Піщано-гравійна суміш відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення, а згідно Водного кодексу України роботи, у руслах річок, проводяться лише на підставі проектів, погоджених із обласними державними адміністраціями, органами охорони навколишнього природного середовища, водного господарства та геології.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підприємства-переможці ...
Наступна новина: "Жартівники",які ...

КОМЕНТАРІ