В Івано-Франківській області батьківські збори проводять правоохоронці

В Івано-Франківській області батьківські збори проводять правоохоронці

24.10.14 13:13 0 639
На Прикарпатті, як і на всій території України, з 22 жовтня по 2 листопада проводитиметься комплекс профілактичних заходів під назвою «Канікули». Основна мета - профілактика вчинення неповнолітніми адміністративних та кримінальних правопорушень, недопущення втягнення їх в протиправну діяльність, забезпечення соціального та правового захисту дітей.

Напередодні канікул у кожній школі міста та області співробітниками кримінальної міліції у справах дітей проводитимуться батьківські збори та профілактичні бесіди з школярами про неприпустимість вчинення правопорушень, дотримання правил дорожнього руху. Водночас нагадають школярам основні правила безпечної поведінки під час канікул, тож тепер батьки знатимуть, як забезпечити дітям безпечні канікули.

Нещодавно керівник підрозділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області підполковник міліції Алла Лемчак відвідала батьківські збори однієї із шкіл краю. Такі збори відбуваються у кожному навчальному закладі краю, де працівники підрозділу КМСД ведуть постійну роботу з профілактики правопорушень, які можуть скоювати діти.

Під час заходу батькам було роз'яснено, яка відповідальність може загрожувати дітям за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень. Та головну увагу було приділено причинам та факторам, які до них призводять. Також було надано батькам практичні рекомендації щодо того, як попередити втечі дітей з дому, вчинення ними злочинів, вживання алкогольних напоїв, наркотичних засобів та психотропних речовин.

Впродовж усієї операції співробітники кримінальної міліції у справах дітей спільно з відповідними службами стежитимуть, як проводять свій вільний час школярі. Наглядатимуть за тим, аби неповнолітні не були втягненні у злочинну діяльність, пияцтво, зайняття жебрацтвом. Проводитимуть комплексні заходи з виявлення закладів, які продають підліткам алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби. Регулярно здійснюватимуть перевірки закладів розваг щодо недопущення перебування там дітей довше дозволеного часу.

Міліціонери виявлятимуть та притягуватимуть до відповідальності батьків, які ухиляються від виконання обов'язків, вдаються до насильства та жорстокого поводження в сім'ї.

Батьки залишилися задоволеними результатами зборів, висловили вдячність за надані поради та попросили, щоб працівники міліції приходили якомога частіше. Адже для їхніх дітей правоохоронці – справжній взірець для наслідування. Вони бачать в них не тих, хто карає, а тих, хто допомагає не вступити у конфлікт з Законом!

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ