На Львівщині відкрили два нових навчально-виховні комплекси

На Львівщині відкрили два нових навчально-виховні комплекси

24.10.14 16:32 0 753
22 жовтня у с. Коропуж та с. Завидовичі Городоцького району відбулося урочисте відкриття двох навчально-виховних комплексів.

«Дошкільна освіта є надзвичайно важливою, тому навіть у складних фінансових можливостях мусимо забезпечити хороші стартові умови для здобуття освіти для всіх дітей», – сказав під час відкриття комплексів заступник директора департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Роман Бабій.

За його словами, дошкільна освіта Львівщини має найвищу динаміку розвитку в Україні.

«У 2014 році на розвиток дошкілля Львівщини з обласного бюджету виділено (відповідно до Програми розвитку освіти Львівщини на 2013-2016 роки) 2 млн. грн. До завершення року плануємо додатково відкрити 2 тис. місць для дошкільників (у минулому 2013 році відкрито 2 980 місць). Ми і надалі будемо продовжувати практику реорганізації загальноосвітніх навчальних закладів у навчально-виховні комплекси «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад» та підтримувати ініціативу органів місцевого самоврядування щодо відновлення діяльності дошкільних навчальних закладів, які призупинили свою діяльність у 90-х роках, шляхом співфінансування через конкурс мікропроектів», – поінформував Р. Бабій.

Так, на Львівщині щороку зростає середній показник охоплення дітей дошкільною освітою, зокрема упродовж 2013 року він зріс на 2 % і становить 48 %, а в Городоцькому районі – на 7 %.

«Мені приємно, що в рамках реалізації Програми розвитку дошкільної освіти Городоцького району та відповідно до освітніх запитів населення, в районі у 2-х населених пунктах сільської місцевості відкриваються навчально-виховні комплекси у селах Коропуж (на 25 місць) та Завидовичі (на 25 місць). Відкриття НВК – велика і радісна подія для жителів села», – зазначив Р. Бабій.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ...
Наступна новина: «Заступ» планує дозволити ...

КОМЕНТАРІ