Ю. Турянський: На Львівщині не зафіксовано жодних порушень щодо прав переселенців зі східних областей України та АР Крим

Ю. Турянський: На Львівщині не зафіксовано жодних порушень щодо прав переселенців зі східних областей України та АР Крим

24.10.14 09:50 0 596
22 жовтня т.в.о.голови ОДА Юрій Турянський зустрівся з головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Арменом Арутюняном.

У зустрічі також взяли участь керівник Львівського регіонального офісу Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Камал Мірзаєв, заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Яковець, директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ОДА Наталія Гамкало, представник МЗС України у західному регіоні Вячеслав Войнаровський та ін.

Основний акцент в розмові було зроблено на питанні дотримання прав людини внутрішньо переміщених осіб зі східних областей України та АР Крим, які проживають на території Львівської області.

Юрій Турянський наголосив, що соціально-політична ситуація в області прогнозована і стабільна, тут мирно проживають представники різних національностей та релігій, і ніяких порушень щодо ущемлення їхньої свободи та прав людини не зафіксовано, в тому числі і внутрішньо переселених осіб із АР Крим та східних областей нашої держави.

“Станом на у нас зареєстровано більше 7 тисяч переселенців з АР Крим, а також з Донецької та Луганської областей. Окрім того, незареєстрованих осіб нараховується від 12 до 15 тисяч. Влада області робить все можливе, щоб ці громадяни почувалися в нас комфортно, тобто були забезпечені житлом, їм надавалося якісне медичне обслуговування, а також по можливості були забезпечені роботою”, – сказав Юрій Турянський.

Заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Яковець озвучила основні проблемні питання, з якими стикаються працівники соціальної сфери області, аби облаштувати побут внутрішньо переселених осіб.

Зокрема, це питання нестачі довготривалого житла, працевлаштування, і немаловажливе питання — це питання єдності нації.

Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Армен Арутюнян повідомив, що особливість місії, яку він очолює, полягає у системному і методологічному моніторингу ситуації у всіх регіонах України, включаючи АР Крим.

“Так склалося, що основна увага зараз звичайно прикута до подій на Сході України. Однак ми стараємося не обділяти увагою і інші регіони України, зокрема і Львівську область. Під час нашої зустрічі я почув проблемні питання, які є у вашому регіоні щодо забезпеченням потреб переселенців. Ми це обов'язково зафіксуємо та передамо цю інформацію у відповідний департамент ООН, який займається саме цими питаннями”, – сказав Армен Арутюнян.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Житомирщина: місцеві ...

КОМЕНТАРІ