Випускники складатимуть державний іспит з української мови у поєднанні із ЗНО

Випускники складатимуть державний іспит з української мови у поєднанні із ЗНО

24.10.14 15:39 0 603
22 жовтня за участю начальника відділу дошкільної і загальної освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ірини Сислюк та директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк відбулася прес-конференція щодо особливостей державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання у 2014/2015 навчальному році.

Під час прес-конференції Ірина Сислюк наголосила, що державна підсумкова атестація як оцінювання знань учня при завершенні початкової школи (4 клас), основної школи (9 клас) та старшої школи (11 клас) обов'язково проводитиметься – це норма Закону України «Про Загальну середню освіту», яка діє з 1999 року.

За її словами, цьогоріч випускники 11-х класів складатимуть іспити з української мови (у поєднанні зі ЗНО), математики або історії України та третього предмета за вибором учня.

«Українська мова складатиметься у поєднанні із ЗНО. Тобто всі випускники 11-х класів складатимуть ЗНО та ДПА з української мови за єдиними тестами. Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури (базовий рівень-українська мова) зараховуватимуться як результат державної підсумкової атестації для всіх випускників старшої школи ЗНЗ», – поінформувала І. Сислюк.

А також зазначила, що ДПА вперше проходитиме не за збірниками, а винятково за завданнями, які розроблятимуть школи.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Волині за видобуток ...

КОМЕНТАРІ