Майор міліції Андрій Петрик: "Наші послуги - доступні й надійні"

Майор міліції Андрій Петрик: "Наші послуги - доступні й надійні"

24.10.14 18:26 0 882
Віддаючи безліч енергії та часу на досягнення особистого успіху, кар'єрне зростання, багато співвітчизників не вміють чи не хочуть розгледіти поруч тих, хто зовсім не прагне звитяг у такій гонці. До того ж, ті зазвичай скромні, небагатослівні, але цікаві особистості мають дещо інші погляди на життя і місце в ньому.

Благородні люди на голову вищі від говірливих «вискочок», які нестримно рвуться до дедалі вищих посад, перевершують їх у фаховому, освітньому й духовному сенсі, здатні правдиво чітко розділяти суспільний та особистий інтереси. Вони гармонійно живуть і працюють завдяки прекрасному бажанню – сповна наповнити навколишній світ добром та благодійністю. Серед них і майор міліції Андрій Петрик – начальник Управління Державної служби охорони при Головному управлінні МВС України у Львівські області.

Очільник, обраний колективом

Йдеться про Андрія Петрика. Ця визначна, навіть літописна подія – поки що єдина в історії української міліції, народженої Незалежністю. І сталася вона тоді, під час подій на київському Майдані. Й одразу майже півторатисячний особовий склад держохоронців вирішив діяти рішуче.

Ініціативна група зібрала атестованих працівників і внесла пропозицію – рекомендувати Департаменту ДСО при Міністерстві внутрішніх справ України призначити керівником управління майора міліції Андрія Петрика. Аргументація була ґрунтовною, позаяк він майже два десятиліття в цій структурі, пліч-о-пліч з ними й на видноті у всіх, тож ніякої люстрації не треба. Починав міліціонером Городоцького відділення, у місті Львові, в Шевченківському відділі, працював начальником відділення, старшим інспектором служби, командиром батальйону. Позитивно зарекомендував себе Андрій Володимирович і як командир спецпідрозділу «Титан». Що й говорити, за такий тривалий час він і досвід здобув, і важкі та складні випробування не раз долав. Має незламну силу волі, а також рідкісний характер – твердий і цільний. Не терпить розхлябаності, легковажності, зради слову. Старший офіцер шанує тих, хто здатний брати на себе відповідальність, уміє виважено діяти в складних ситуаціях, приймати правильні рішення. З оптимізмом дивиться у майбутнє, а це – хороший чинник у роботі.

Збори були одностайні: саме під його орудою колектив має працювати. Таке рішення й записали як ухвалу, яку скерували в Департамент ДСО при МВС України. Керівництво його вчинило мудро – зважило на постанову зібрання. Відтак з 15 червня нинішнього року Андрій Петрик – очільник Управління ДСО при міліцейському главку області.

Міліція – його доля

Життєва позиція Андрія Володимировича тверда: розпочав добру справу – неодмінно доверши її, цінуй людей і не чини злого. Це мудра наука його батьків, які свого часу представляли робітничий клас у Львові. Тато, Володимир Андрійович, – заводу автонавантажувачів, а мати, Марія Григорівна, – оборонного підприємства, яке випускало телеграфну апаратуру. Працювали вони чесно багато літ і статків нажили, як то кажуть, своїми мозолями та потом. І те, що син вищу освіту здобув та в люди вийшов, – теж їхня заслуга. батьки – на заслуженому відпочинку, ними дбайливо опікується любий Андрій. Кожна клітинка серця кремезного красеня-сина сповнена чистою турботою про них – найдорожчих у світі.

Подвижницькою багаторічною працею в УДСО Андрій Петрик здобув авторитет серед особового складу, зверхників і владників різного рівня. У досвідченого, вдумливого та відвертого майора міліції кожен може безпомилково розпізнати лідерський характер, неординарні організаторські й очільницькі здібності, високу відповідальність за доручену справу. Він упевнено веде особовий склад служби до нових звершень. І нерідко багато чого бере за приклад з повчальної науки колишнього керівництва управління – полковників міліції Миколи Соснового та Михайла Дзюдзя, під орудою яких свого часу працював у різних структурах.

– Кожен із них доклав чимало зусиль, здібностей для надійності ДСО на львівських теренах, – пригадує Андрій Володимирович. – Вони невтомно дбали про оснащення її сучасною матеріально-технічною базою. На жаль, Микола Антонович нещодавно помер. А під керівництвом Михайла Семеновича у 2002-2003 роках управління досягло найбільшого, досі неперевершеного, успіху за всю історію понад 60-річного існування служби на Львівщині. Тоді її двічі поспіль Департамент ДСО визнавав найкращою в державі та нагороджував статуеткою золотої Ніки.

Чи не щодня львівські держохоронці отримують відчутну поміч та підтримку з боку керівництва Департаменту ДСО і Головного управління внутрішніх справ. Начальник Департаменту генерал-майор міліції Анатолій Назаренко – справжній генератор значущих ідей, народжених сьогоденням, щодо безупинного поступу служби на львівських теренах. Він турботливою увагою стимулює особовий склад регіону доводити платникам податків спроможність надійно захищати власність держави та громадян.

Очільник правоохоронців Львівщини полковник міліції Дмитро Загарія і заступник начальника обласного главку полковник міліції Сергій Маруняк постійно дбають про поліпшення ефективності й надійності Державної служби охорони в Прикарпатському краї. Вони спрямовують особовий склад управління на запровадження сучасних форм і методів роботи, серйозний добір, розстановку та виховання кадрів усіх рівнів, оснащення новітніми технічними засобами.

Широке поле діяльності

Зараз працівники Управління ДСО уважно вивчають Стратегію розвитку органів внутрішніх справ України, що передбачає чимало першочергових і довгострокових заходів. Невдовзі нашу міліцію перейменують у національну поліцію.

– Як на мене, – каже Андрій Петрик, – необхідна зміна не назви, а глибоке реформування всієї системи правоохоронних органів та їх функцій. Бо ж у всьому цивілізованому світі полісмен – це охоронець, помічник законослухняних громадян.

У такій відповідальній ролі вже щодоби заступає на бойовий пост особовий склад Управління ДСО при Головному управлінні МВС України у Львівській області, а це понад 1300 працівників. У його структурі функціонують три відділи, стільки ж відділень, два окремих стройових підрозділи, центр технічної охорони, два пульти централізованої охорони. Наразі під їх опікою – 7682 об'єкти різних форм власності, у тому числі особливо важливі, зокрема 1038 фінансово-кредитних установ, 69 музеїв і культових споруд, 329 приміщень для зберігання дорогоцінних металів та ювелірних виробів, зброї і боєприпасів, наркотичних речовин, 78 навчальних закладів, 161 автозаправна станція, 57 автостоянок, два десятки об'єктів нафтопереробного комплексу та водопостачання. А ще – майже 10 тисяч помешкань з особистим майном клієнтів.

Нещодавно для оперативного реагування на тривожні сигнали з підохоронних об'єктів і квартир у Стрийському міжрайонному відділі уведено додатковий наряд групи затримання. Його склад відповідає за недоторканність віддалених приміщень, розташованих у прилеглих до Стрия населених пунктах. Для якісного обслуговування замовників на пульті централізованого спостереження встановлено новітнє програмне забезпечення, а також заплановано ввести в дію ще одну аналогічну систему. До того ж, підрозділи УДСО фахово патрулюють важливі об'єкти, передовсім нафтопроводи, на території інших областей – Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської і Житомирської.

Кілька тижнів тому на прохання Департаменту освіти Львівської міської ради керівництво УДСО погодилося залучати особовий склад до заходів безпеки у загальноосвітніх школах і дитячих садках.

– Наряди будемо наближати до навчальних і дошкільних закладів, – розповідає майор міліції Андрій Петрик. – Вони цікавитимуться тамтешньою ситуацією, виявлятимуть на прилеглій території підозрілих осіб та предмети. І ці наші послуги – безоплатні.

Поступ триває

З початку нинішнього року працівники управління довели львів'янам, що вони – надійний оберіг, позаяк досягли хороших результатів. Відвернено 31 спробу крадіжок з об'єктів і квартир, водночас затримано 35 підозрюваних. На їхньому рахунку – понад 140 безпосередньо ними розкритих злочинів. Держохоронці також тісно співпрацювали з територіальними міськрайвідділами внутрішніх справ, державтоінспекціями, надаючи їм відчутну практичну допомогу. Так, спеціальні групи затримання, за повідомленнями з чергових частин органів внутрішніх справ, миттєво виїжджали на місця подій, а патрульні наряди долучалися до пошуку викрадених автотранспортних засобів і відпрацювання оперативних планів та операцій.

Колектив Управління ДСО на вагу золота поціновує кожного споживача їхніх послуг. Тут оперативно й уважно розглядають кожне прохання про взяття під варту того чи іншого об'єкта. Співробітники виїжджають до замовника, вивчають технічні умови, складають кошторис, здійснюють монтаж. Після укладення двосторонньої угоди об'єкт вносять у схему дислокацій нарядів служби. Відтак група реагування виїжджає на кожне спрацювання сигналізації – упродовж трьох хвилин прибуває на місце події.

Основа успіху – професіонали

Майор міліції Андрій Петрик пишається дружним, працездатним і мобільним колективом управління ДСО. Очоливши його, він не став розмахувати булавою і гуртувати власну команду. Підлеглих поціновує не за улесливість та догідливість, а за ставлення до дорученої справи. Здібності й уміння колег виконувати функціональні обов'язки йому добре відомі, позаяк чимало літ працював пліч-о-пліч з ними. Але планку вимог високо підняв для всіх. Попередив, що суворо каратиме за будь-які прояви порушення умов особистої безпеки, байдужості чи легковажності. Схвально ставиться до того, що особовий склад свято оберігає благородну традицію – в тяжких ситуаціях підставляє плече допомоги колезі, виручає в біді.

А цьогоріч львівські держохоронці подали руку помочі і луганській міліції, яка конче потребувала захисту. П'ятнадцять співробітників на чолі з капітаном міліції Ігорем Канцірою прибули в зону АТО і два тижні безстрашно чатували адмінбудівлю Головного управління МВС України в Луганській області. За цей час вони витримали три штурми приміщення численних ватаг сепаратистів і головорізів – найманців східного сусіда, які так і не змогли захопити цієї державної установи й табельної зброї в ній.

В Управлінні ДСО переважають професіонали. Необхідний рівень боєздатності значною мірою сприяє досягненню позитиву в їхній багатогранній діяльності. Сумлінням та ініціативністю відзначаються командир Дрогобицького відділу капітан міліції Микола Дубіль, командир спецпідрозділу «Титан» капітан міліції Андрій Музика, командир полку міліції підполковник міліції Петро Чепіль, заступники командира полку капітани міліції Ярослав Марциняк та Ігор Бужко.

До снаги успішно виконувати завдання будь-якої складності міліціонерам груп затримання прапорщикам міліції Роману Ставруку, Юрію Зінчину, Михайлові Трілю, Олександру Цуняку, міліціонерам з охорони об'єктів старшинам міліції Степану Хитрі та Дмитрові Штефанову. Слів похвали заслуговують і вільнонаймані, серед яких інспектор технічної служби Василь Антонишин, завідувач канцелярією Ганна Чурило, начальник автотранспортного господарства Мирон Вітінський та інші. А весь колектив упевнено розпочинає кожен день прийдешній, гарантуючи своїм клієнтам надійний захист об'єктів.

На ФОТО: майор міліції Андрій Петрик; група затримання – молодший інспектор прапорщик міліції Юрій Зінчин та міліціонер-водій старшина міліції Мар'ян Горбовий; начальник відділу фінансової звітності та бухгалтерського обліку-головний бухгалтер Наталія Лисяк, бухгалтери Богдана Клименко та Стефанія Цоба (справа наліво); начальник відділу організації служби майор міліції Андрій Дудок, інспектор ВОС лейтенант міліції Андрій Терепінь та старший інспектор ВОС лейтенант міліції Володимир Сеничин; пульт централізованого спостереження; чергові оператори Галицького району Наталія Додукалова, Зоряна Ахтирцева та Наталія Петрів; оператор Шевченківського району Наталія Вовчанська

Олександр Нужний

Фото Володимира Комара

Міліцейський кур'єр, Львів,

УДСО при ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Більше 36 тисяч гривень за ...

КОМЕНТАРІ