У Рівненській області скеровано до суду обвинувальний акт за фактами заволодіння коштами в особливо великих розмірах та легалізації доходів,одержаних злочинним шляхом

У Рівненській області скеровано до суду обвинувальний акт за фактами заволодіння коштами в особливо великих розмірах та легалізації доходів,одержаних злочинним шляхом

24.10.14 09:47 0 600
Прокуратурою Рівненського району скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно службових осіб підприємства, які заволоділи коштами в особливо великих розмірах та вчинили їх легалізацію (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

? Установлено, що директором одного з приватних сільськогосподарських підприємств району за попередньою змовою з уповноваженою особою від співвласників майнових паїв – колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства, без згоди останніх в березні 2013 року здійснено відчуження будівлі їдальні вартістю 407 тис. грн., яка була спільною частковою власністю цих громадян і передана реформованому підприємству лише в безоплатне користування, ? повідомив прокурор Рівненського району Андрій Забродоцький.

За словами Андрія Забродоцького, у подальшому директор підприємства гроші, одержані від продажу будівлі їдальні, не виплатив співвласникам майнових паїв, а вчинив дії, спрямовані на приховування джерел походження коштів – використав їх для виробничо-господарської діяльності очолюваного ним підприємства.

Згідно із законодавством відповідальність за вчинення зазначених кримінальних правопорушень передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За матеріалами прокуратури Рівненського району
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ