Гуманітарну допомогу вартістю понад 200 тисяч євро передало 
 до Рівного благодійне товариство з Німеччини

Гуманітарну допомогу вартістю понад 200 тисяч євро передало до Рівного благодійне товариство з Німеччини

24.10.14 16:03 0 685
Гуманітарну допомогу вартістю понад 200 тисяч євро передало

до Рівного благодійне товариство з Німеччини

Функціональні ліжка, опікові матраси, дефібрилятори, інвалідні візки та інше медичне обладнання найближчим часом розподілять між військовим госпіталем на міською лікарнею. Подробиці у наступному сюжеті.

Вже 20 років триває співпраця Рівного з німецьким товариством “Гуманітарна допомога Україні з Баварії”. Цьогорічний візит благодійників був під загрозою. Спочатку його планували на травень, але тоді ситуація в Україні була надто напруженою. Гості кажуть, не приїхати не могли адже їх допомога як ніколи потрібна.

- Допомога є велика, але я б хотів зупинитись на кількох речах. Це насамперед функціональні ліжка, спеціальні повітряні матраси для людей,які довго перебувають в лежачому стані. Також протиопікові матраси, два нових інвалідні крісла, дефібрилятори, - каже голова товариства "Гуманітарна допомога Україні з Баварії" Антон Грауфогль.

Загальна вартість гуманітарної допомоги понад 200 тисяч євро. Частина обладнання зовсім нове, інше - вживане, але у відмінному стані. Вже незабаром його передадуть медзакладам Рівного.

"Єдине, що вони попросили, що більша частина піде у міську лікарню, а інше, що важливо, піде у військовий госпіталь. Ми пообіцяли, що поділимо справедливо. Бо ми не ділим людей на тих що у міській лікарні чи госпіталі - це все українці", - наголошує міський голова Рівного Володимир Хомко.

За словами заступника начальника управління охорони здоров'я Рівненського міськвиконкому Вікторії Покоєвчук, на сьогоднішній день 691 поранений боєць пройшов лікування у військовому госпіталі. Їм надають допомогу не тільки силами військової медицини. Якщо є потреба, то вони консультуються з лікарями наших міських закладів.

Востаннє члени товариства були у Рівному рік тому. І зауважують, що попри війну в країні неспокій у нас не відчувається.

В кінці зустрічі пан Грауфогль зауважив:

- Нам приємно відмітити, що Рівне змінюється, йде в ногу з часом і щоразу стає красивішим. Особливо приємно, що місто дуже чисте та доглянуте і виглядає квітучим.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ВИБОРИ 2014: БУДЬТЕ ...
Наступна новина: Житомирщина: область ...

КОМЕНТАРІ