На Тернопіллі до рятувальників завітали школярі

На Тернопіллі до рятувальників завітали школярі

24.10.14 12:25 0 598
23 жовтня учні 2-го та 4-го класу Плебанівської ЗОШ I-II ступенів Теребовлянського району завітали у гості до місцевих рятувальників. Екскурсійні заходи для них проходили на базі 12 –ї державної пожежно-рятувальної частини.

Спочатку фахівці пожежної справи розповіли гостям про правила безпеки. Зокрема, про небезпеку, яку несе в собі вогонь, та нагадали школярам основні правила пожежної безпеки, яких потрібно неухильно дотримуватися вдома. А щоб дітворі було цікавіше, рятувальники ознайомили їх з пожежно-технічним обладнанням.

Дітей дуже зацікавила технічна база пожежно-рятувального підрозділу. Кожен мав змогу ознайомитись з рятувальною технікою та навіть приміряти бойовий одяг пожежника-рятувальника та спеціальний апарат для роботи в непридатному для дихання середовищі. З особливою цікавістю діти відвідали сучасну теплодимокамеру.

Рятувальники детально ознайомили учнів з кожним приміщенням, приладом та обладнанням, які в ній знаходиться, після чого бійці ДСНС разом з дітьми відпрацювали практичні дії в умовах надзвичайної ситуації та вміння надавати першу допомогу потерпілим. Школярі також пройшли смугу перешкод у димокамері.

На завершення заходу вогнеборці відповіли на запитання гостей та пригадали цікаві історії з життя оперативно-рятувальної служби.

На думку педагогів, тематичні заходи, що пройшли за участю працівників ДСНС завжди інформаційні та відмінно поповнюють багаж знань підростаючого покоління з питань безпеки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ