На Тернопіллі триває робота над проектом програми правової освіти населення

На Тернопіллі триває робота над проектом програми правової освіти населення

24.10.14 17:51 0 635
Про підготовку проекту нової регіональної комплексної програми правової освіти населення на 2015-2019 роки йшлося 23 жовтня на засіданні під керівництвом заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Леоніда Бицюри.

«У цьому році завершується чинна обласна програма правової освіти населення, тому наразі актуальним завданням є підготовка нової, - зазначив Леонід Олексійович. – На сесії обласної ради буде заслухано звіт про виконання заходів, а також розроблена нова редакція програми. Ми маємо обмежені часові рамки, оскільки потрібно встигнути до прийняття обласного бюджету, щоб у ньому передбачати видатки на нову програму».

Учасники засідання заслухали звіт про виконання заходів з правої освіти населення.

Як зазначила провідний спеціаліст Головного управління юстиції у Тернопільській області Діана Ткачук, програма не фінансувалася з 2012 по 2014 роки, тому всі її заходи реалізувати не вдалося.

Особливістю нової програми є соціальна реклама серед школярів, а також створення консультативних пунктів правової допомоги населенню за участю юристів.

Заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра доручив присутнім підготувати пропозиції до проекту програми.

«Не варто забувати, що правова освіта стосується не тільки дітей, - наголосив Леонід Олексійович. - Тому заходи, передбачені документом, мають охоплювати і дорослих. Також варто посилити роботу з питань підвищення якості правової освіти населення у районах».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Волинянка обікрала ...

КОМЕНТАРІ