Хмельницька малеча вивчала правила дорожнього руху разом із казковими героями (+)

Хмельницька малеча вивчала правила дорожнього руху разом із казковими героями (+)

25.10.14 10:11 0 696
Незвичні уроки проходили в Хмельницькому театрі ляльок. Протягом двох тижнів тернопільські актори навчали малечу правилам дорожнього руху в ігровій формі.

У Хмельницькому Державна автомобільна інспекція, управління освіти та обласний театр ляльок об'єднали свої зусилля задля профілактики порушень правил дорожнього руху серед дітей і запросили учнів молодших класів та вихованців дитсадочків переглянути лялькову виставу про те, як потрібно поводитись на дорозі.

Актори Тернопільського академічного театру актора і ляльки протягом двох тижнів працювали у Хмельницькому. Впродовж дня показували по 3-4 вистави, так що її змогли подивитися дуже багато юних хмельничан.

До речі, театрали організували так звані обмінні гастролі, і в той час, як тернопільські актори навчали і розважали наших дітей, хмельницькі лялькарі з виставою «Небезпечні пригоди» вирушили до сусідньої області.

Дітки віком від 4 до 10 років із захватом переглядали виставу, деякі навіть приходили зі своїми улюбленими іграшками. А після перегляду наввипередки хвалилися своїми знаннями про те, як потрібно переходити дорогу.

— Мені здається, що проект дуже вдалий, бо коли спочатку про правила дорожнього руху говорить фахівець, а потім діти наглядно бачать, як казкові герої користуються цими правилами, то дитина засвоює їх дуже вдало, — говорить директор Хмельницького академічного театру ляльок Алла Пундик.

У ДАІ кажуть, що запровадили такий оригінальний профілактичний захід задля зменшення дитячого дорожнього травматизму, адже ситуація з ДТП за участю дітей змушує задуматись.

— З початку року на території міста Хмельницького трапилось 12 дорожньо-транспортних пригод за участю дітей, з яких 5 — по вині дітей, — констатує інспектор з профілактичної роботи ВДАІ м. Хмельницького Андрій Прокопенко. — У всіх випадках неповнолітні отримали травми різного ступеня важкості.

Загалом у Хмельницькому відбулося близько півсотні показів цієї вистави, тож і освітяни, і державтоінспектори сподіваються, що це дасть позитивний результат.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олег Сиротюк: "В ...

КОМЕНТАРІ