На вибори необхідно йти всім,адже кожен голос – важливий,– «Вільний мікрофон»

На вибори необхідно йти всім,адже кожен голос – важливий,– «Вільний мікрофон»

25.10.14 14:23 0 621
Більшість мешканців Західної України і Києва, які взяли участь у зніманні народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK 18 жовтня, планують 26 жовтня прийти на виборчі дільниці, щоб обрати новий парламент. Люди переконані: коли необхідне повне перезавантаження влади, нехтувати своїм правом вибору – безвідповідальність перед державою, перед народом, який заплатив дуже високу ціну за шанс змінити країну.

Лише близько 15% учасників програми не вірять у те, що їхній голос має справжню вагу на виборах. Мовляв, і далі все – у тому числі й результати голосування – купується і продається. «Коли лік іде на мільйони голосів, що може вирішити один мій голос», – скептично заявила одна із народних ораторок.

Утім левова частина людей переконані: будь-який голос якщо не вирішальний, то важливий. А от ті, хто в цьому сумніваються, просто бояться брати відповідальність за життя в країні, звикли у всьому звинувачувати «погану владу», а не себе.

«Я чула, що багато людей кажуть: «Та, нічого не буде, яке було життя, таким і залишиться, а, може буде ще гірше», – розповіла літня жінка в Києві. – Але це неправильно. Треба йти голосувати, тому що твій голос можуть використати люди нечесні. Але я не хочу, щоб мій голос хтось використав. Усі мають іти на вибори».

«Мы живем с вами в рамках определенного законодательного поля, этими законами нам дано право – голосовать и выбирать. Я думаю, что реализовать это право – это нормальная вещь. Потому что мы не можем, грубо говоря, болтаться где-то вне закона, вне страны, вне нашего общества», – додав ще один мешканець столиці України.

Також із трибуни «Вільного мікрофону» старші люди, а вони, як відомо, найактивніший виборець, закликали 26 жовтня прийти на дільниці молодь. Утім, як виявилося, «особливого» запрошення молодим людям і не потрібно. Опитування проекту показало: люди віком від 18 до 25 років рішуче налаштовані своїми голосами долучитися до формування нової Верховної Ради України.

«Я піду на вибори, бо хочу, щоб в Україні до влади прийшли нові люди – молоді. Я хочу, щоб Україна була європейською розвинутою державою», – заявив хлопець у Луцьку.

«Вважаю, що голос кожного вирішальний – особливо на цих виборах, у час змін. Молодь обов?язково має сказати своє слово. Я студент і закликаю все студентство: прийдіть і виберіть достойних людей у парламент!», – звернувся до однолітків лучанин.

Окрім того, народні оратори просять виборців дуже виважено поставитися до голосування на виборах до Верховної Ради – не обирати будь-кого, аби лишень обрати, не зважати лише на політичні гасла і агітаційні заклики, а уважно вивчити партійні списки, біографії кандидатів.

«Нужно хорошо изучить биографии кандидатов, те дела, которые они делали до этого, а не в тот период, когда идет активная реклама», – переконана киянка.

«Голос кожної людини вирішальний. Тільки б не попастись знову на певний обман!, – виголосив чоловік у Рівному. – Проти громадян України працюють психологи. Ви подивіться скільки бігбордів. Тільки у нас по Рівному виставлено до 500 бігбордів. Кожен коштує 4000. А наші хлопці гинуть без води, без каски. То чи є совість у цих можновладців?».

А вже завтра, 25 жовтня, трибуна народного проекту «Вільний мікрофон» працюватиме з 13:00 до 15:00 за адресами: Чернівці – Центральна площа, Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Київ – Майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові.

Питання тижня звучатиме так: «Яких першочергових дій ви очікуєте від парламенту нового скликання? Як, на вашу думку, розвиватимуться події на сході після виборів?».

Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДКП «Луцьктепло» у ...
Наступна новина: На Тернопіллі працівники ...

КОМЕНТАРІ