У Львові зросли ціни на квитки у музей «Личаківський цвинтар»

У Львові зросли ціни на квитки у музей «Личаківський цвинтар»

25.10.14 13:59 0 653
Виконавчий комітет Львівської міськради 24 жовтня вніс зміни до свого рішення про затвердження цін на послуги ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар».

Відповідно до рішення, виконком затвердив вартість вхідного квитка для огляду музею для дорослих у розмірі 20 грн; для дітей, старших 12 років, і студентів – 10 грн.

Крім того, встановлено нову вартість копання могили: у весняно-літній період у розмірі 472 грн та в осінньо-зимовий період – 711 грн.

Надання історичної інформації за допомогою аудіо-, відеотехніки, на електромобілі (на 1-5 посадочних місць) коштуватиме 150 грн.

Як зазначається в інформаційній довідці до проекту рішення, воно приймається для покращення фінансового стану підприємства, дотримання та виконання нормативів трудового законодавства, відсутності заборгованості з зарплати, податків та зборів, комунальних послуг.

Додамо, що перший заступник міського голови Львова Олег Синютка під час розгляду цього питання зауважив, що «Музей «Личаківський цвинтар» серйозно покращив свою роботу, його доходи від виручки торік зросли на 37%. Він запропонував розглянути вартість вхідного дорослого квитка навіть більшою, як це пропонувалось у проекті рішення (більше ніж 20 грн). Директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай своєю чергою зазначив, що для Львова ціна дорослого квитка у розмірі 20 грн є середньою.

Михайло Нагай також повідомив, що українські туристи частіше відвідують Личаківський цвинтар, ніж іноземні. З його слів, зараз в рази зменшилася кількість польських туристів до Львова.

«Як відомо, основна частина поляків, які приїздили до Львова, відвідували Личаківський цвинтар. Зараз їх налякали, вони перестали їхати», – зауважив Нагай.

Член виконкому Василь Косів виступив за те, щоб орієнтуватись саме на українських туристів і встановити вартість вхідного дорослого квитка у розмірі 20 грн. Також він запропонував розглянути можливість, щоб раз на тиждень чи місяць робити вхід на Личаківський цвинтар безкоштовним.

Олег Синютка доручив врахувати цю пропозицію Косіва. Також він зініціював перегляд вартості вхідного квитка на міську Ратушу.

Нагадаємо, раніше вартість вхідного дорослого квитка до музею становила 15 грн. Вартість входу на Ратушу наразі становить 10 грн. Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ