До 2070 року населення Землі сягне 9,4 млрд осіб,– вчені

До 2070 року населення Землі сягне 9,4 млрд осіб,– вчені

25.10.14 10:31 0 649
Населення Землі досягне свого піку приблизно до 2070 року і становитиме 9,4 млрд осіб, а до кінця цього століття знизиться до 9 млрд.

Такі цифри представлені в новій книзі, створеній колективом із 550 експертів австрійського Міжнародного інституту прикладного системного аналізу.

Вчені вперше розрахували майбутнє народонаселення 195 держав планети не тільки за статтю та віком, але і за рівнем освіти. На думку демографів, останній фактор має багато в чому вирішальне значення. При сценарії швидкого підвищення освітнього рівня населення, зростання числа жителів Землі до 2100 року дійде найбільше – до 8 млрд осіб, а потім зупиниться. У зворотному випадку можна очікувати піку в 10 млрд. Проміжний сценарій дав показники в 9 млрд людей.

«Коли жінки стають більш освіченими, вони отримують більше влади приймати репродуктивні рішення і визначати розмір своєї родини – на практиці це майже завжди означає менше дітей», – заявив керівник проекту Вольфганг Лутц.

Крім того, автори книги вважають, що нинішня тенденція старіння населення, очевидна в Японії і країнах Західної Європи, встановиться і в інших регіонах планети.

Нові розрахунки демографів сильно відрізняються від недавнього прогнозу ООН (11 млрд людей до 2100 року). Наприклад, у Нігерії фахівці ООН прогнозують зростання населення зі 160 до 914 млн осіб, виходячи з того, що нинішній коефіцієнт народжуваності (шестеро дітей на одну жінку) збережеться до кінця століття. Автори нової книги заявили, що в тій же африканській країні коефіцієнт фертильності вже знизився до 5,5 дитини і далі буде різко падати через підвищення рівня жіночої освіти в Нігерії, передає Lenta.ru.

Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Сиротюк: "В ...
Наступна новина: Дніпропетровщина отримала ...

КОМЕНТАРІ