Луцький гарнізонний військовий госпіталь отримав від благодійників автомобіль швидкої допомоги

Луцький гарнізонний військовий госпіталь отримав від благодійників автомобіль швидкої допомоги

25.10.14 08:02 0 783
Луцький гарнізонний військовий госпіталь отримав автомобіль швидкої допомоги «Фольксваген» від Німецької громадської організації «Мости дружби в Україну». Розмитнення вказаного гуманітарного вантажу в черговий раз взяв на себе ВОБФ «Європейський вектор».

Під час передачі автомобіля міський голова Микола Романюк розповів, що спілка «Мости дружби в Україну» підтримує тісні контакти з містом Луцьк у сферах культури, освіти, науки, медицини. Голова спілки професор Карл-Германн Крог багато допомагає нашому місту і області, тож йому присвоєно звання «Почесний громадянин Волині». Міський голова повідомив, що під час зустрічі з Карлом-Германном Крогом він погодив питання про придбання і передачу нашому місту карет швидкої допомоги.

Після розмитнення, машини були розподілені серед медичних закладів міста для надання невідкладної медичної допомоги дорослим і дітям. Один із автомобілів отримав Луцький гарнізонний військовий госпіталь, ще два - найближчим часом буде передано Луцькій міській дитячій поліклініці. Тож міський голова Микола Романюк щиро подякував від себе особисто, міської ради та громади Карлу-Германну Крогу, керівнику громадської організації «Мости дружби в Україну», ВОБФ «Європейський вектор» за таку необхідну допомогу нашому місту. Також висловив слова вдячності головному лікарю Луцького гарнізонного військового госпіталю Олександру Хоменку та його колективу за небайдужість, добре серце, за те, що допомагають пораненим бійцям ставати на ноги.

Голова благодійного фонду “Європейський вектор” Галина Ведрич повідомила, що це - не разова акція. За неповні два роки вони допомогли розмитнити вісім автомобілів для медичних закладів Луцька та Волині. Один із них відправлено в зону АТО.

Олександр Хоменко пригадав, як перших поранених бійців везли із Дніпропетровська на спонсорських автомобілях. Тому попросив міського голову Миколу Романюка посприяти у вирішенні транспортного забезпечення, і з допомогою міської та обласної влади, благодійників питання вирішилося. Він повідомив, що тепер в госпіталі лікується 238 поранених військовослужбовців, тому цей автомобіль їм вкрай необхідний, адже чимало обстежень вони проходять в інших медичних закладах міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ