В Луцьку відбулося чергове заняття в школі соціальної адаптації хворих на цукровий діабет

В Луцьку відбулося чергове заняття в школі соціальної адаптації хворих на цукровий діабет

25.10.14 16:53 0 702
23 жовтня в конференц – залі комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» відбулось чергове заняття в школі соціальної адаптації хворих на цукровий діабет на тему «Раціональне харчування при цукровому діабеті. Поняття хлібної одиниці та глікемічного індексу».

Міський дитячий ендокринолог Затірка Татяна Андріївна розповіла про основи правильного харчування при цукровому діабеті, калорійність їжі та про поняття хлібної одиниці і вміння правильно розрахувати ці одиниці при прийомі їжі.

У ході заняття діти отримали практичне завдання та самостійно розраховували свій добовий калораж, визначали та розподіляли кількість хлібних одиниць протягом дня. Діти спільно з батьками та лікарем складали план свого індивідуального харчування на день.

На занятті були присутні діти з батьками, які захворіли вперше, та ті, які хворіють не один рік. Зі слів батьків, заняття у школі хворих на цукровий діабет змістовні, інформативні та вкрай важливі для дітей, адже дають можливість набувати навики адаптації у повсякденному житті з такою важкою недугою, як цукровий діабет.

На жаль, відвідали школу лише третина батьків з дітьми. Бажано, щоб заняття школи не ігнорували голова та заступник громадської організації «Інсулін».

Наступне заняття в школі на тему «Гострі ускладнення: гіпоглікемія, кетоацидоз. Поняття про коми» згідно плану проводитиметься 20 листопада 2014 року.

Управління охорони здоров'я Луцької міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На 29 маршрутах ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ