Луцьк: у міській раді презентували гео-модель міста Запоріжжя у форматі 3-D

Луцьк: у міській раді презентували гео-модель міста Запоріжжя у форматі 3-D

25.10.14 10:38 0 663
Презентація відбувалася у конференц-залі департаменту “Центр надання адміністративних послуг у м. Луцьку”. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів міської ради, профільних комунальних підприємств та установ міста.

На прикладі міста Запоріжжя головний інженер державного науково-виробничого підприємства “Геосистема”(м.Вінниця) Анатолій Тетеря продемонстрував учасникам наради, якою може бути гео-модель Луцька. До слова, це підприємство займається розробкою і виробництвом обладнання, програмного забезпечення для цифрової фотограмметрії та картографії. Досвід в цій галузі — більше п'ятнадцяти років. Зараз розробляється проект Волинської області та Луцького району, тож у міській раді розглядатиметься питання створення такої моделі Луцька.

Як повідомив начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк, в пріоритетах, визначених державою, - органам місцевого самоврядування поставлено завдання щодо створення загальнодержавної кадастрової системи. За допомогою геодезичної та аерофотозйомки у гео-моделі можна буде зобразити всі кадастрові об'єкти міста, межі адміністративних районів, землеволодінь і землекористувань, наземні та підземні будівлі, споруди та комунікації, підприємтва, архітектурні пам'ятки Луцька. Це своєрідна гео-інформаційна база, що матиме зображання об'єкта та відомості про нього.

“Пропонується, аби кожен структурний підрозділ міської ради та підприємства міста наповнювали та оновлювали інформацію свою частину”, - зауважив Леонід Герасимюк.

Анатолій Теретя розповів, що раціональніше створити все комплексно. За його словами, спеціальною камерою масштабом 1:500 будуть здійснювати орто - та аеорофотоплани міста. Орієнтована вартість проекту — 1 млн грн.

Також серед беззаперечних переваг такої інноваційної системи є забезпечення державних органів, органів місцевого самоврядування, громадян та юридичних осіб необхідною інформацією для вирішення питань прогнозування розвитку, планування і забудови міста. Така система покликана докорінно змінити саме поняття планування територіального розвитку від просторової організації до моделювання сценаріїв розвитку.

Позитивом є й те, що таким чином, наше місто може залучати інвесторів та туристів. Приватні підприємства також можуть долучатися до участі в проекті, розмістивши у гео-моделі міста свої об'єкти та відомості про них.

До слова, Луцьк став першим в Україні містом, для якого зробили і опублікували 3D-тур в рамках всеукраїнського туристичного проекту Open Ukraine.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські депутати ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ