Волинська область: на території Маневицького району проведено штабні тренування з питань цивільного захисту

Волинська область: на території Маневицького району проведено штабні тренування з питань цивільного захисту

25.10.14 09:29 0 611
24 жовтня в смт Маневичі відбулися тренування з питань цивільного захисту та комплексні тактичні навчання служб екстреного реагування району.

Навчання мали на меті перевірити взаємодію служб на випадок надзвичайної ситуації, відпрацювати порядок проведення аварійно-рятувальних робіт та евакуацію працівників в захисні споруди.

За задумом навчань внаслідок обстрілу здійсненого терористичною групою частково пошкоджено котельню Маневицької центральної районної лікарні, в приміщенні якої виникла пожежа, тримали травми різного ступеня важкості дві особи персоналу котельні.

Після отримання ввідної чергові працівники лікарні чітко провели оповіщення керівництва та працівників лікарні, повідомили спеціалізовані аварійні служби міста.

До місця навчань вже за декілька хвилин прибули чергова варта ДПРЧ-13 смт Маневичі, а згодом і служби екстреного реагування районного центру.

Рятувальники евакуювали потерпілих на свіже повітря, де працівники «швидкої» надали їм медичну допомогу. В цей час спеціалізовані комунальні служби відключили газо- та електропостачання будівлі від загальної мережі, забезпечили охорону громадського порядку.

На другому етапі навчань персонал лікарні та співробітники екстреного реагування міста відпрацювали проведення евакуації працівників в захисну споруду для запобігання загибелі та травмування людей внаслідок обстрілу.

Навчання відбувались відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №443 від 26.06.2013 «Про порядок підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту», розпорядження голови Волинської облдержадміністрації від 19.09.2014 року №364 та затвердженого ним План-графіку.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ