Василь Горон: "Чиновники Садового зумисно блокують відновлення мережі дошкільних навчальних закладів"

Василь Горон: "Чиновники Садового зумисно блокують відновлення мережі дошкільних навчальних закладів"

25.10.14 08:37 0 913
23 жовтня 2014 року під час сесії Львівської міської ради депутат мажоритарного округу №21 свободівець Василь Горон звернувся до міського голови Львова з депутатськими запитами щодо зумисного блокування чиновниками ЛМР вирішення проблем забезпечення дітей місцями в дошкільних навчальних закладах міста.

За словами Василя Горона, однієюіз головних причин перевантаженості груп у ДНЗ є те, що частина приміщень, в яких раніше функціювали дитячі навчальні заклади, перебуває в оренді.

"Яскравим прикладом цієї ситуації є приміщення по вул. Дністерській, 25, яке, згідно із судовим рішенням Господарського суду Львівської області, перебуває в оренді ТзОВ "Доля" до 18 квітня 2022 року. У відповідь на численні депутатські звернення щодо заміни орендованих приміщень колишнього дошкільного навчального закладу та відновлення діяльності ДНЗ Андрій Садовий повідомляв, що міськрада буде вчиняти дії з вивільнення та заміни приміщень на вул. Дністерській, 25, але на цей час відсутні вільні рівноцінні приміщення, необхідні для здійснення статутної діяльності ТзОВ "Доля", – повідомив депутат. Представники ТзОВ "Доля" не заперечують щодо вивільнення приміщення по вул. Дністерській, 25 та заміни на рівноцінне нежитлове приміщення.

"Представники цієї фірми також наголошують, що в листі від 9 січня 2014 р. повідомили управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради та управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради про готовність розпочати роботу щодо заміни орендованих приміщень на приміщення по вул. Каліча Гора, 5 шляхом викупу вищезазначеного приміщення і спрямування отриманих коштів на фінансування відновлення ДНЗ. Однак із невідомих причин в ході наступної зустрічі чиновники Львівської міськради повідомили директору "Долі", що приміщення по вул. Каліча Гора, 5 не може бути викуплено, – поінформував Василь Горон. – 13 жовтня під час прийому громадян, на якому були присутні представники громадськості та ТзОВ "Доля", Андрій Садовий вже вкотре наголосив, що це питання має бути вирішене в найкоротший термін. У мене виникає питання: чи міський голова сподівається знову обійтись обіцянками замість реальних справ та покривати бездіяльність своїх підопічних?" – зазначив Василь Горон.

Також окремим депутатським запитом свободівець звернув увагу щодо ситуації довкола колишнього ДНЗ №17, що на вул. Зубрівська, 9.

"До мене неодноразово зверталися мешканці Сихівського району Львова із проханням вжити заходів щодо охорони та відновлення роботи ДНЗ №17. Громадяни наголошують, що після вивільнення вказаного приміщення орендарями в ДНЗ відбуваються крадіжки комунальної власності, руйнується покрівля, стіни та вікна. Окрім цього, мешканців прилеглих будинків турбує те, що територія поблизу дитячого навчального закладу є місцем концентрації наркоманів та інших антисоціяльних елементів.

"Зважаючи на актуальність проблеми забезпеченості дітей місцями в дошкільних навчальних закладах Львова, а також з метою економії коштів міського б'юджету, вимагаю від Андрія Садового невідкладно вжити необхідних заходів для вивільнення та заміни орендованих приміщень для відновлення діяльності дошкільного навчального закладу, що вул. Дністерська, 25 та забезпечити охорону комунального майна та прилеглої території ДНЗ № 17, що по вул. Зубрівська, 9", – заявив Василь Горон.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ