Львівські депутати вимагають продовжити мораторій на відчуження гуртожитків

Львівські депутати вимагають продовжити мораторій на відчуження гуртожитків

25.10.14 10:34 0 795
23 жовтня 2014 року під час сесії Львівської міської ради депутат від ВО "Свобода" Василь Горон зачитав звернення до Верховної Ради України щодо негайного ухвалення рішення про продовження мораторію на відчуження в будь-який спосіб гуртожитків як цілісних майнових комплексів.

Зі слів Василя Горона, ще 8 вересня 2014 року сплив термін мораторію на відчуження у будь-який спосіб (крім передачі в комунальну власність відповідних міських, селищних, сільських рад) гуртожитків, які перебувають у повному господарському віддані або оперативному управлінні підприємств, організацій, установ, незалежно від форм власності, або увійшли до статутних фондів акціонерних чи колективних підприємств, створених у процесі приватизації чи корпоратизації.

"Зважаючи на тривожну практику ігнорування та неналежного виконання закону "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків", мешканці гуртожитків та громадянський актив остерігаються, що в разі припинення дії вказаного мораторію буде порушено конституційні житлові та майнові права мешканців гуртожитків – недобросовісні власники розпочнуть відчуження та виселення мешканців, для яких ці гуртожитки є єдиним житлом. В умовах, коли держава не забезпечує належних правових механізмів комплексного вирішення житлової проблеми мешканців гуртожитків, покращення експлуатаційного стану гуртожитків, реєстрації проживання громадян, надання якісних житлово-комунальних послуг (зокрема, надалі залишаються невирішеними урядом питання фінансування передачі гуртожитків державної та приватної форми власності органам місцевого самоврядування) вважаємо ігнорування питання продовження мораторію на відчуження гуртожитків відверто злочинним. Це означає подальше позбавлення громадян, з яких понад 10 тисяч проживають у гуртожитках Львова, реального права на приватизацію свого помешкання", – повідомив депутат.

Це не перше звернення депутатського корпусу ЛМР до Верховної Ради України з метою привернути увагу широкого загалу до проблеми порушень законодавства та конституційних прав мешканців гуртожитків.

"Нещодавно мешканці гуртожитків спільно з громадськими активістами та профспілковими організаціями пікетували український парламент з вимогою продовжити мораторій та внесті необхідні зміни в Закон України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків", проте голова Верховної Ради Олександр Турчинов постійно вилучає ці питання з порядку денного. Вбачаємо в цих діях покривання безкарності власників гуртожитків, серед яких понад 200 сидять у парламенті", – наголосив Василь Горон.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: у міській раді ...

КОМЕНТАРІ