У Львові дощ,сніг,туман… Як не потрапити в ДТП у складних погодних умовах

У Львові дощ,сніг,туман… Як не потрапити в ДТП у складних погодних умовах

25.10.14 15:34 0 699
Зима вже не за горами, тож водіям, які все ще не «перевзули» своє авто і досі їздять на літніх шинах, необхідно поквапитись, аби потім не «пожинати плоди» своєї легковажності.

Слід пам’ятати, що керування автомобілем у складних погодних умовах вимагає від водіїв максимальної зосередженості. Тож, якщо ви втомилися чи погано себе почуваєте, – обов’язково відкладіть поїздку на потім. Не слід ризикувати й тим, хто ще не має достатнього водійського досвіду, адже у негоду навіть досвідчені водії можуть не втримати кермо.

Перед тим, як вирушити у дорогу, перевірте технічний стан автомобіля. Сідаючи за кермо, пристебніть пасок безпеки та нагадайте про це пасажирам.

Уважно стежте за дорожньою обстановкою та не перевищуйте швидкість! Дотримуйтеся безпечного інтервалу та дистанції, будьте особливо обережними на спусках та підйомах. Уникайте складних маневрувань, адже, за несприятливих погодних умов, це може спричинити аварійну ситуацію на дорозі.

У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості слід увімкнути ближнє світло фар.

Якщо виникла необхідність зупинитися - не робіть цього раптово. Знижуйте швидкість поступово, а під час зупинки – обов’язково вмикайте аварійну сигналізацію, аби інші учасники руху могли помітити ваше авто.

Про свою безпеку на дорозі повинні подбати і пішоходи.

Аби не потрапити під колеса машин, будьте максимально уважними! Пам’ятайте, що не можна раптово виходити чи вибігати на дорогу, у тому числі й на пішохідний перехід!

Не відволікайтеся на розмови по телефону, коли переходите вулицю! Будьте спостережливими та обачними, особливо, у вечірній час, адже у сутінках пішоходи стають практично невидимими на дорозі, тож будь-який необачний крок може завершитися бідою.

У Державтоінспекції радять: аби бути помітними у темну пору доби та за умов недостатньої видимості, слід використовувати на верхньому одязі світловідбиваючі елементи.

Просимо всіх учасників дорожнього руху не легковажити власною безпекою, бути максимально обережними та сумлінно виконувати вимоги ПДР!

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ