В Закарпатській області які зміни чекають учасників ЗНО-2015

В Закарпатській області які зміни чекають учасників ЗНО-2015

25.10.14 08:23 0 677
Абітурієнтів 2015 року чекають новації у системі ЗНО. Зокрема, скасують мінімальний 124-бальний бар'єр та запровадять поріг «склав ЗНО» та «не склав ЗНО». Окрім того, сертифік ати минулих років дійсними не вважатимуть, відтак випускники складатимуть іспити повторно.

У 2015 році Український центр оцінювання якості освіти також впроваджує тести дворівневої складності з двох предметів: української мови і літератури, математики («базовий рівень», «поглиблений рівень»). Для усіх випускників загальноосвітніх шкіл державну підсумкову атестацію з української мови відтепер поєднають із тестом ЗНО з української мови і літератури. Для цього у базовій частині тесту виділять завдання, що стосуватимуться української мови. ДПА буде складатися тільки з української мови. Не складатимуть абітурієнти у 2015 році іспити з всесвітньої історії та світової літератури. Ці навчальні предмети виключені із переліку дисциплін для тестування.

Довідково:

На сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі «Підготовка до ЗНО» http://testportal.gov.ua/prepare розміщено матеріали на допомогу абітурієнтам:

- програми зовнішнього незалежного оцінювання з навчальних предметів;

- характеристика сертифікаційної роботи з навчального предмета.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ