Триває підготовка проекту виведення з кризового стану Тернопільського аеропорту

Триває підготовка проекту виведення з кризового стану Тернопільського аеропорту

25.10.14 14:08 0 735
Про відновлення роботи Тернопільського аеропорту йшлося 23 жовтня на нараді під керівництвом заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Леоніда Бицюри за участю представників Регіонального відділення Фонду державного майна у Тернопільській області, Головного управління Пенсійного фонду області, Державної виконавчої служби області.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Леонід Бицюра, обласна державна адміністрація готує проект виведення з кризового стану Тернопільського аеропорту.

«Для нас дуже важливо відновити діяльність аеропорту, адже більше двох років авіаційне підприємство перебуває в стані банкрутства, - наголосив Леонід Олексійович. – Транспортно-логістична діяльність є пріоритетною для області і відкриває нові перспективи. Тернопільщина має значні переваги в цьому плані на відміну від сусідніх областей».

Під час наради обговорили питання погашення заборгованості по соціальним внескам, по виплаті заробітної плати працівникам підприємства, а також судові позови щодо невиконаних зобов'язань ПП «СЦ-Сервіс-Центр Стрий».

«Ми виходимо на зрозумілий алгоритм повернення в обласну власність майна або коштів на суму 4 млн. гривень. Також перед нами завдання – закріплення земельної ділянки за підприємством та освоєння нових видів діяльності, які не суперечать та не будуть перешкоджати наданню авіапослуг», - зазначив Леонід Олексійович.

Відтак, учасники засідання узгодили позиції щодо програми виведення підприємства з кризового стану. Її проект розглянуть на сесії Тернопільської обласної ради.

Довідково: Міжнародний аеропорт «Тернопіль» є комунальною власністю Тернопільської обласної ради та займає площу 164,29 га, розташований на відстані 3 км на південний схід від міста Тернополя.З початку 90-х років спостерігалось поступове зменшення пасажиропотоку. У 2001 році аеропорт перестав повноцінно функіонувати. Деякий час він не відігравав важливої ролі: здійснювалося лише декілька рейсів на тиждень. У 2004 році аеропорт отримав статус міжнародного.

У червні цього року депутати Тернопільської обласної ради звернулися до Кабінету Міністрів України з клопотанням щодо передачі з державної власності Тернопільського державного авіаційного підприємства «Універсал-Авіа» до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові зросли ціни на ...
Наступна новина: Землевпорядники Львівщини ...

КОМЕНТАРІ