Олег Сиротюк: "В області продовжують переводити котельні на альтернативні види палива"

Олег Сиротюк: "В області продовжують переводити котельні на альтернативні види палива"

25.10.14 10:16 0 655
Під час робочої поїздки у Теребовлянський район 23 жовтня голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк ознайомився з роботою котельні, яка обслуговує Теребовлянську гімназію-спецшколу- інтернатКотельня збудована у 1980-х роках . Нещодавно провели її реконструкцію, за кошти підприємства "Тернопільтеплокомуненерго" встановили сучасні італійські котли, які працюють на твердому паливі.

За словами Олега Сиротюка, опалювальний сезон в області розпочався ще 22 жовтня. Першими опалення включили у Бучацькому та Чортківському районах.

«У найближчі дні котельні запустять у всій області, - наголосив Олег Сиротюк. – Протягом кількох місяців на Тернопільщині проводилися роботи по переведенню котелень на альтернативні види палива, триватимуть вони і з початком опалювального сезону. В нашій області буде переобладнано ще близько 40 котелень».

Старший майстер котельні «Тернопільтеплокомуненерго» Андрій Гой констатував, котельня може працювати як на твердому паливі так і на газі однак його споживання повністю заміняють.

«На опалювальний сезон 2014-2015 року ми заготовили близько 400 кубометрів дерева для щепи, – зауважив Юрій Гой. – У нас є щепоріз, який дозволяє переробляти щепу на місці, не затрачаючи коштів на її транспортування та доставку. На даний момент заготовленої щепи нам вистарчить до першого січня 2015 року. Також ми заготовили 200 кубометрів дров. Для опалювального сезону потрібно 900 кубометрів».

«У нашому навчальному закладі також оновили тепломережі, - зазначив директор Теребовлянської гімназії-спецшколи-інтернату Михайло Михайлюк. – У спальному комплексі нашого закладу проживає 100 дітей. Температурний режим у житлових приміщеннях ми контролюємо щоденно, діти не мерзнуть».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До 2070 року населення ...

КОМЕНТАРІ