У Рівненській області розслідується факт перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права

У Рівненській області розслідується факт перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права

25.10.14 13:06 0 712
Прокуратурою Рівненщини здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права.

Встановлено, що невідомі особи упродовж поточного тижня телефонують мешканцям міста Рівного та розповсюджують недостовірну інформацію про те, що члени виборчого штабу одного із кандидатів у народні депутати України пропонують грошову допомогу виборцям у сумі 400 гривень, намагаючись таким чином вплинути на їх волевиявлення. За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань Рівненським МВ УМВС України в області внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 157 КК України. Досудове розслідування триває.

Всього ж правоохоронними органами Рівненської області зареєстровано 4 кримінальні провадження за фактами порушення виборчих прав громадян, хід розслідування у яких прокуратура Рівненської області тримає на особливому контролі.

Довідково:

Законом України від 22 жовтня 2014 року «Про внесення змін до Кримінального кодексу України» посилено відповідальність за порушення виборчих прав громадян.

Зокрема, ч. 3 ст. 157 КК України передбачено покарання за перешкоджання здійсненню виборчого права, поєднаного із обманом, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, у виді позбавлення волі на строк до 10 років.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Близько 7,5 тисяч ...
Наступна новина: На Львівщині розшукали ...

КОМЕНТАРІ